КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 8 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми
НОВИНИ

8 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми

09-10-2024, 15:42

 Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, мета якого – висвітлення проблеми торгівлі людьми, необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідування злочинців, надання допомоги постраждалим особам. Європейський Парламент започаткував його відзначення, як дня консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо явища торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні.

Торгівля людьми — протизаконна торгівля в цілях комерційної сексуальної експлуатації або примусової праці – сучасна форма рабства. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі і другою за величиною після торгівлі наркотиками.

Зіткнувшись із прямим чи опосередкованим впливом збройного конфлікту рф, внутрішнім переміщенням та економічним спадом, населення стало більш схильним та уразливим до різних форм експлуатації. Ми зіткнулася із катастрофічними гуманітарними і соціальними наслідками (сексуальне насильство, торгівля людьми, примусове вивезення мирних жителів, дітей тощо). Жінки та діти, які змушені покинути Україну, також стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас і чоловіки, які залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми. У зв’язку з цим актуалізується проблема потрапляння громадян України у ситуації торгівлі людьми.

З метою обговорення плану проведення освітніх заходів та інформаційної кампанії про механізми та методи боротьби з цією проблемою на території громади, 9 жовтня в малій залі Кіцманської міської ради проведено робочу зустріч, в якій взяли участь керівники служби у справах дітей, відділу з питань соціальної роботи та відділу освіти, молоді та спорту Кіцманської міської ради, спеціаліст управління праці та соціального захисту населення відділу № 1 Чернівецької РДА, фахівець із соціальної роботи КУ «Кіцманський територіальний центр соціального обслуговування», завідувач сектору «Кіцманське бюро правової допомоги», інспектор сектору ювенальної превенції та працівники Чернівецького районного сектору № 4 філії Державної установи «Центр пробації».

 

 

 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →