КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни
НОВИНИ

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни

22-06-2024, 09:32

 Кожен рік, 22 червня, в День скорботи і вшанування пам’яті жертв Війни, ми вшановуємо пам'ять про тих, хто відстояв свободу та переміг нацизм у Другій світовій війні.

Цей день став символом героїзму та мужності українського народу.
Саме тоді в 1941 році в Україні розпочалася нова фаза Другої світової війни, яка забрала життя кожного п'ятого українця. Ми заплатили дуже високу ціну аби врятувати Європу та весь світ від фашизму під час цієї війни.
Нині ми вшановуємо всіх воїнів, що полягли у боротьбі з гітлерівською Німеччиною, всіх патріотів, що боролися проти сталінського Радянського Союзу, та усіх жертв серед мирного населення.
Окрім того, згадаймо всіх, хто загинув у новій війні, яку розпочав путінський режим проти нас, адже завжди здавалося, що після такої жахливої війни 1939-1945 це не повториться ніколи. Але в 2014 Росія розпочала криваву збройну агресію проти України, а 24 лютого 2022 року - широкомасштабну війну в самому центрі Європи.
І знову Україна плацдарм бойових дій і надійний тил для Європи в захисті від рашизму. І знову українці найвищою ціною виборюють право на життя собі та кожному європейцю, захищаючи свою землю та людські цінності.
Пам'ятаємо, ніколи не забудемо і не пробачимо!
Вічна пам'ять Героям!🕯️
Слава Україні!🇺🇦

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →