КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > "Великодній розмай" в Кіцмані
НОВИНИ

"Великодній розмай" в Кіцмані

06-05-2024, 19:22

 ✨Сьогодні, цієї погожої сонячної днини вливаного понеділка, в Кіцмані відбулася Великодня виставка писанок "Великодній розмай" та благодійний ярмарок ЗСУ «Христос Воскрес! Воскресне Україна!» 

 
✨На святі було представлено виставку великих писанок від освітніх та культурних закладів громади, а саме: Кіцманської художньої школи, Центру мистецтва, культури та дозвілля м.Кіцмань, ЗДО "Веселка» м.Кіцмань, Кіцманського ліцею №1, писанка Лашківського старостинського округу, яку підготував опорний заклад освіти Лашківський ліцей, Суховерхівський старостинський округ представив писанку, яку підготував ЗДО «Сонечко», Давидівський старостинський округ представив писанку, яку підготував ЗДО «Струмочок», Кліводинський старостинський округ представив писанку, яку виконав Кліводинський ЗЗСО I-II ст., писанка від ЗДО Валявського старостинського округу та ще одна від будинку культури Шипинецького старостинського округу, писанка від закладу дошкільної освіти Іванковецького округу та закладу дошкільної освіти Ошихлібського старостинського округу. До виставки долучився опорний заклад освіти Кіцманський ліцей, оформивши писанкове дерево крашанками звичної величини.
 
✨Також родина Заслужених майстрів народної творчості України Дарія Стасюк та Діана Новак представили на виставці стрій наречених, який майстрині відтворили зі старовинних традиційних Буковинських зразків, з дотримання автентичності навіть у прикрасах на шиї та головному уборі нареченої.
 
✨У рамках сьогоднішнього заходу діяв благодійний ярмарок, кошти з якого будуть передані на потреби ЗСУ, адже багато наших захисників зустрічають свято на передовій, і саме завдяки їм ми маємо змогу відзначати Великдень на своїй землі у відносному спокої. Доземно вклоняємося нашим Героям та молимося за всіх захисників, щоб повернулися додому живими та з перемогою🇺🇦.
 
✨Хвилиною мовчання громада вшанувала Всіх, хто не зустрічатиме Великдень разом із нами, хто загинув від рук окупантів за час цієї страшної війни. У глибокій скорботі всі присутні схилили голови перед світлою пам'яттю загиблих Героїв.
 
✨Маленькі кіцманчани декламували щемливі віршовані рядки, після чого вирушили до Алеї Слави нашого міста та здійснили покладання свічок в пам'ять загиблих Героїв Кіцманської громади.
 
✨Зі словом виступила керуюча справами виконавчого комітету Кіцманської міської ради - Ярослава Петрівна Раковіца, привітала присутніх із світлим святом Христового воскресіння, з побажаннями миру, здоров'я, добробуту в кожному домі та нагородила подяками Кіцманської міської ради від імені Сергія Борисович Булеги всіх, хто сприяв розвитку та популяризації традицій, звичаїв рідного краю та за участь у сьогоднішньому мистецькому заході.
 
✨Також з вітальним словом звернувся до присутніх протоієрей православної церкви України, настоятель Свято-Миколаївської церкви м.Кіцмань - отець Юрій.
 
✨На сьогоднішньому святі лунали прекрасні пісні у виконанні талановитих дітей громади. Пісню «Сила роду» виконала Анна Білокрила, також вокальна група «Едельвейс»  музичної школи ім.В.Івасюка  дарувала глядачам заходу пісні «Обійми» та «Гей соколи» під керівництвом Катерини Савчук.
 
✨ ХРИСТОС ВОСКРЕС!

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →