КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Проведено лекцію на тему: «Я відповідальний за власне майбутнє» з неповнолітнім суб’єктом пробації
НОВИНИ

Проведено лекцію на тему: «Я відповідальний за власне майбутнє» з неповнолітнім суб’єктом пробації

04-04-2024, 10:42

 На базі Чернівецького районного сектору № 4 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернівецькій області начальником Віталієм Цюпою спільно з головним спеціалістом ССД Кіцманської міської ради Валентиною Олексюк проведено лекцію на тему: «Я відповідальний за власне майбутнє» з неповнолітнім суб’єктом пробації та його законним представником.

Основна мета бесіди – встановлення контакту з неповнолітнім, що схильний до правопорушень, розвиток у нього позитивного світосприйняття, вироблення навичок самопізнання, відповідальності за власне життя.
Суб’єкту пробації роз’яснено, що кожна людина займає своє місце в суспільстві і тільки від неї залежить, де воно.
  • Мета кожного, це – знайти і визначити своє місце. Суспільство – це складний механізм, який створився, функціонує і розвивається за певними законами, у рамках певних правил.
  • Людина – частинка суспільства, і яким гармонійним буде її співіснування, залежить переважно від неї як особистості.
  • Життя людини в суспільстві відбувається в межах правових та соціальних норм. Людина від народження наділена правами, а згодом вона набуває здатності мати обов’язки і нести відповідальність за свої дії.
  • Потрібно не забувати, що поруч живуть люди, які теж мають аналогічні права, тому реалізувати їх, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших – це справжнє мистецтво.
  • Досягти такого балансу можна не тільки завдяки високій правовій свідомості, а насамперед коли в своїх діях керуєшся совістю, порядністю, чесністю, повагою до оточення.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →