КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні
НОВИНИ

Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні

20-02-2024, 16:51

 Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні.

🇺🇦
Цього дня згадують трагічні події січня-лютого 2014 року, коли в ході Революції Гідності відбулися масові розстріли протестувальників.
20 лютого у центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів.
Цей пам’ятний день встановлений Указом президента України від 11 лютого 2015 року № 69/2015 “Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні” на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави.
Цього року ми вдесяте вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні - вдесяте в умовах війни з Росією.
З нагоди цієї визначної пам’ятної дати відбулися панахида і покладання квітів та лампадок до Пам’ятного хреста в м.Кіцмань.
Панахиду провів настоятель Свято-Миколаївської церкви Юрій Кавюк.
Отець Юрій брав активну участь в революції Гідності і все, що відбувалося на Майдані Незалежності в Києві бачив на власні очі, з відчаєм ділився з присутніми спогадами про страшні та доленосні події.
З промовою виступив міський голова Сергій Булега, зазначивши, що ця історична дата є джерелом натхнення для відважних українських воїнів, які нині захищають Україну та продовжують боротьбу за спокійне, мирне та щасливе майбутнє наших дітей.
Талановиті дітки громади декламували щемливі вірші з глибокими сенсами.
Наприкінці дійства всі присутні долучились до всесвітньої акції «Ангели пам’яті», яка щорічно проводиться з 2014 року у різних куточках світу, де на знак вшанування Героїв Небесої Сотні всі бажаючі прикрашають паперовими ангелами алеї та пам´ятні місця в своїх містах.
Слава всім хто зараз захищає у бою нашу державу!
Світла пам’ять і шана Героям Небесної сотні та всім хто віддав своє життя за Україну!🙏
Слава Україні!🇺🇦

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →