КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ - ЯК НЕВІД'ЄМНА СКЛАДОВА СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА
НОВИНИ

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ - ЯК НЕВІД'ЄМНА СКЛАДОВА СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА

02-02-2024, 12:18

 СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ - ЯК НЕВІД'ЄМНА СКЛАДОВА СУЧАСНОГО СУСПІЛЬСТВА

▫️Соціальний захист є сьогодні основним завданням соціальної політики, яка ставить за мету забезпечення прав і гарантій людини стосовно рівня і якості життя. Об’єкти соціального захисту – це особа, сім’я, їхній добробут.
▫️Соціально-економічна ситуація, що склалася на сучасному етапі розвитку України, кризові явища у сфері економіки і фінансів зумовлюють необхідність охоплення соціальним захистом усього населення, а не лише його окремих категорій, оскільки кожна людина на різних етапах свого життя стикається з різними соціальними, економічними, політичними, правовими, екологічними, виробничими та іншими соціальними ризиками, які вона часто не може подолати самостійно, тож за наданою допомогою населення Кіцманської громади звертається до спеціалістів відділу з питань соціальної роботи виконавчого комітету Кіцманської міської ради.
▫️Так, протягом січня місяця 2024року було прийнято та опрацьовано 123 звернень громадян щодо призначення всіх видів державних допомог, пільг та житлових субсидій та занесено до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери, прийнято 60 заяв від власників житла для отримання грошової компенсації за розміщення внутрішньо переміщених осіб, прийнято 39 заяв від жителів громади щодо отримання Актів обстеження умов проживання сім’ї та 15 заяв на Акт встановлення факту здійснення догляду за особами І чи ІІ групи інвалідності. Всі заяви опрацьовано та видано заявникам відповідні акти. Складено 16 актів оцінки потреб вразливим категоріям населення. Також надійшло 17 повідомлень про вчинення домашнього насильства в сім’ї, з них складено 12 актів з’ясування обставин вчинення насильства, одну сім’ю взято на облік СЖО.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →