КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Вчора в малому залі Кіцманської міської ради відбулося чергове засідання комісії Опікунської ради.
НОВИНИ

Вчора в малому залі Кіцманської міської ради відбулося чергове засідання комісії Опікунської ради.

02-02-2024, 12:09

 

▫️Вчора в малому залі Кіцманської міської ради відбулося чергове засідання комісії Опікунської ради.
На засіданні розглянуто три заяви мешканців Кіцманської міської територіальної громади про доцільність призначення їх опікунами над повнолітніми недієздатними особами.
📌Коротко про роботу Опікунської ради.
▫️Для вирішення у встановленому законодавством порядку питань опіки та піклування над повнолітніми особами при виконавчому комітеті Кіцманської міської ради створена опікунська рада.
▫️Рада є дорадчим органом, завданням якого є попередній розгляд питань опіки та піклування над повнолітніми недієздатними особами.
▫️Радою попередньо розглядаються питання, що входять до повноважень органу опіки та піклування в частині соціального захисту осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, недієздатних осіб та дієздатних фізичних осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.
▫️На розгляд опікунської ради виносяться питання, які потребують прийняття відповідного рішення органу опіки та піклування щодо: доцільності встановлення (припинення) опіки та піклування над особами, у разі визнання їх судом недієздатними внаслідок психічних захворювань, визнаними судом обмежено дієздатними внаслідок зловживання спиртними напоями або наркотичними речовинами, над повнолітніми дієздатними особами, які за станом здоров’я не можуть самостійно захищати свої права і виконувати свої обов’язки.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →