КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Що таке "Центр надання адміністративних послуг" (ЦНАП) і для чого він потрібен
НОВИНИ

Що таке "Центр надання адміністративних послуг" (ЦНАП) і для чого він потрібен

30-01-2024, 15:17

 

▫️11 років тому прийято Закон України «Про адміністративні послуги», тобто з моменту становлення Центрів надання адміністративних послуг як інституцій, що полегшують комунікацію влади та громадян, минуло понад десятиріччя. Але на сьогоднішній день, як показує практика, далеко не всі розуміють, що таке ЦНАП і для чого він потрібен.
▫️Позитивна складова існування ЦНАПів – це рівність у доступі до послуг. Основною метою створення ЦНАПів було формування антикорупційної складової та забезпечення прозорого обслуговування заявників, при якому заявники не зустрічаються з суб’єктом надання послуг (посадовцем, що приймає рішення), таким чином вимальовується наступний фактор, що стосується організації роботи суб’єктів надання послуг – це вивільнення часу для якісного опрацювання документів та прийняття рішення. Тобто суб’єкти надання послуг не приймають документи у заявників, натомість це роблять адміністратори ЦНАПів, і саме цей часовий резерв використовується для самостійного отримання інформації, необхідної для прийняття рішення або перевірки поданої заявником інформації.
▫️Центр надання адміністративних послуг з’явився в Кіцманській громаді у 2019 році де можна отримати відповідно визначені державою всі базові адміністративні послуги. Крім того, з метою надання послуг та економії часу мешканців громади в селах створено віддалені робочі місця, в яких спеціалісти також надають адміністративні послуги, а саме: реєстрація чи зняття з реєстрації місця проживання мешканців села, декларування місця проживання особи, видача витягу з реєстру територіальної громади, видача довідок, соціальні послуги та інші. Працівники максимально уважно ставитися до обслуговування мешканців громади, звертають увагу на громадян похилого віку та тих які мають певні фізичні обмеження, допомагають розібратися з поданими документами.
▫️Особливу увагу приділяємо нашим захисникам, котрим потрібно привести в порядок ті чи інші документи або отримати необхідні довідки за обмежену кількість часу.
▫️З метою покращення якості обслуговування та підвищення свого професійного рівня постійно проводимо навчальні семінар-наради з працівниками ЦНАПу.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →