КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Вакцинацію зареєстрованими в Україні вакцинами проти Вірусу папіломи людини, відповідно до інструкцій, починають проводити з 9-річного віку.
НОВИНИ

Вакцинацію зареєстрованими в Україні вакцинами проти Вірусу папіломи людини, відповідно до інструкцій, починають проводити з 9-річного віку.

16-01-2024, 09:39

💉 Вакцинацію зареєстрованими в Україні вакцинами проти Вірусу папіломи людини, відповідно до інструкцій, починають проводити з 9-річного віку. Це дозволяє попередити ймовірне інфікування, яке зазвичай відбувається із початком статевого життя. Крім того, у віці від 9 до 13-14 років (залежно від типу вакцини) курс вакцинації складається з двох доз, а у старшому віці — з трьох, що пов’язано з додатковими витратами та візитом до медзакладу.
👧👦 Вакцинують і дівчаток, і хлопчиків, проте дівчатка — у пріоритеті через високі онкологічні ризики. Тож у 2020 році була навіть затверджена Глобальна стратегія ВООЗ із прискорення ліквідації раку шийки матки, у тому числі із допомогою проведення до 2030 року повного циклу імунізації від ВПЛ 90% дівчаток до настання 15-річного віку.
ℹ В Україні щеплення проти ВПЛ є рекомендованим, проте у деяких регіонах вакцина безоплатна для пацієнтів (закуплена за кошти місцевих бюджетів або передана як гуманітарна допомога). Тож якщо ви батьки підлітків, проконсультуйтесь із сімейним лікарем або педіатром щодо можливості вакцинації проти ВПЛ. Для дівчаток це стане, перш за все, ефективною профілактикою раку шийки матки, а для хлопчиків — профілактикою анального раку, раку ротової порожнини, ротоглотки та статевого члена.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →