КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > З нагоди прийдешнього Різдва Христового, вчора у Кіцманському історико-краєзнавчому музеї відбувся захід під назвою «Традиції та обряди святкування Різдвяних свят», де були присутні учні 5-9 класів ОЗО Кіцманський ліцей №1.
НОВИНИ

З нагоди прийдешнього Різдва Христового, вчора у Кіцманському історико-краєзнавчому музеї відбувся захід під назвою «Традиції та обряди святкування Різдвяних свят», де були присутні учні 5-9 класів ОЗО Кіцманський ліцей №1.

20-12-2023, 11:42

 

✨З нагоди прийдешнього Різдва Христового, вчора у Кіцманському історико-краєзнавчому музеї відбувся захід під назвою «Традиції та обряди святкування Різдвяних свят», де були присутні учні 5-9 класів ОЗО Кіцманський ліцей №1.
✨Отець Юрій, настоятель Свято-Миколаївської церкви, що також був присутнім на даному заході, провів бесіду із дітьми, звернувся із закликом шанувати Бога, свою Батьківщину, своїх близьких та традиції, які базуються на правильних життєвих цінностях, що притаманні українському народу і яких наші люди споконвіку дотримувалися.
✨Старший співробітник історико-краєзнавчого музею Оксана Савчук, розповіла діткам про важкі радянські часи заборони Різдва та інших релігійних свят, коли люди не мали можливості ходити колядувати, чи відвідати церкву, оскільки можна було отримати серйозне покарання у школі чи на роботі, тому Різдво відзначали практично таємно.
✨В кінці заходу всі присутні разом заколядували «Нова радість стала» та частувалися солодкими гостинцями.🫶🏻

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →