КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Сьогодні, в День Збройних Сил України, відбулося відкриття Алеї Слави загиблих Героїв Кіцманської громади
НОВИНИ

Сьогодні, в День Збройних Сил України, відбулося відкриття Алеї Слави загиблих Героїв Кіцманської громади

06-12-2023, 16:58

 

▫️Сьогодні, в День Збройних Сил України, відбулося відкриття Алеї Слави загиблих Героїв Кіцманської громади, де відтепер увіковічені імена наших місцевих воїнів, які віддали своє життя заради майбутнього кожного з нас. Кожен із загиблих знав, за що бореться, тому і ми повинні шанувати пам'ять тих, хто стояв до останнього перед ворожим прицілом, хто казав «Слава Україні», дивлячись в очі смерті, хто тепер завжди буде оберігати Україну і її народ з небес.
▫️На Алеї Слави встановили 32 пам’ятні світлини мешканців та уродженців нашої громади, які віддали життя за Україну з 2014 року. Всі присутні запалили лампадки та вшанували героїв поклавши їх до Алеї Слави не стримуючи сліз, адже рана від втрати свіжа і дуже болюча. Кожен усвідомлює ціну незалежності, яку знову і знову доводиться відстоювати.
▫️Отець Юрій – протоієрей Православної церкви України, відслужив заупокійну панахиду окропив меморіали освяченою водою, після чого провів молебень за наших захисників, які зараз в цю хвилину, захищають наше право жити на своїй землі, привітав їх із Днем Збройних Сил України та вручив міському голові Кіцманської територіальної громади Сергію Булезі подяку від командування військової частини А4722 за сприяння та допомогу Збройним Силам України.
▫️Зі словами підтримки та подяки до присутніх звернувся міський голова Кіцманської територіальної громади Сергій Булега та провів нагородження грамотами наших військовослужбовців з нагоди Дня Збройних Сил України. Також під час церемонії було посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня Самсоновича Едуарда Івановича, який вручили дружині Героя.
▫️Слово також мав начальник третього відділу (м. Кіцмань) Чернівецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Товстий Олександр Іванович, що звернувся до присутніх із словами співчуття та підтримки рідним загиблих.
▫️Для присутніх виступали дітки нашої громади із віршованими словами вдячності нашим Героям, звучала пісня у виконанні Станіслава Анісіна та композиція «Боже великий, єдиний» у виконанні НА хору КЗ «ЦМКД» Кіцманської міської ради та дитячого хору учнів Кіцманської музичної школи ім. В. Івасюка під керівництвом Заслуженого працівника культури України – Дениса Рудяка, та викладачки Кіцманської музичної школи ім. В. Івасюка. – Катерина Савчук.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →