КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Стартувала Всеукраїнська акція "16 днів прти насильства"
НОВИНИ

Стартувала Всеукраїнська акція "16 днів прти насильства"

28-11-2023, 14:10

 25 листопада 2023 року стартує щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» в рамках участі України в щорічному міжнародному заході, покликаному підвищити обізнаність громадян про всі форми насильства, а також методи недопущення і комплексного реагування на будь-які його прояви.

Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок.
Щороку в цей день у різних країнах по всьому світу розпочинається акція «16 днів проти насильства», яка щорічно проводиться з 25 листопада до 10 грудня включно.
Основне завдання цієї акції – привернути увагу спільноти до двох актуальних проблем – запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми, а також активізація діяльності державних установ і громадських організацій задля об’єднання зусиль заради захисту прав людини.
Дати початку та завершення кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →