КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 79 безпритульних тварин стерилізували і вакцинували в нашій громаді у рамках міжнародного проекту.
НОВИНИ

79 безпритульних тварин стерилізували і вакцинували в нашій громаді у рамках міжнародного проекту.

15-09-2023, 17:30

    У рамках співробітництва із Кіцманською міською радою, фахівці організації на базі лікарні ветеринарної медицини стерилізували та вакцинували проти сказу 79 тварин.

Представники міжнародного благодійного фонду «FOUR PAWS International» водночас діляться ветеринарним досвідом зі студентами, що у майбутньому стануть ветлікарями.
    ТОВ «Чотири лапи Україна» проводить роботу у регіонах нашої країни із 2012 року. 
    Ветеринарний досвід у фахівців переймають студенти Кіцманського фахового коледжу Подільського державного університету. Майбутніх ветеринарів навчають, як правильно проводити відлов безпритульних тварин (опісля їх повертають на попереднє місце перебування), здійснювати стерилізацію, вакцинацію проти сказу, ідентифікацію та, за необхідності – надання ветеринарної допомоги.
    Під час підсумкової зустрічі у Кіцманській міській раді міський голова Сергій Булега висловив вдячність і обговорив із представниками організації перспективи майбутніх проектів: «Дякуємо команді ТОВ «Чотири лапи Україна» за професіоналізм і злагоджену командну роботу. А саме — лікарям ветеринарної медицини Дмитру Чернецькому та Олександру Сенчуку, асистентці ветеринара Ірині Шевцовій, ловцям Олександру Луцишину та Олександру Акімову, асистенту з догляду за тваринами Іванові Стручаліну. Неможливо не відзначити і внесок Кіцманського фахового коледжу Подільського державного університету, який співпрацює з організацією вже тривалий час. Викладачка ветеринарних дисциплін Богдана Бабюк координувала проект на всіх його етапах і весь час супроводжувала своїх студентів. Важливою була активна участь жительки м. Кіцмань Вести Тарнавської, та кіцманчан-волонтерів, які щиро переймаються вирішенням проблеми безпритульних тварин у нашій місцевості і згуртовують навколо цієї доброї справи небайдужих громадян. Цей проект не отримав жодного негативного відгуку, що свідчить про усвідомленість проблеми з боку жителів громади.», — зазначив Сергій Борисович.
    «Проект не відбувся б без сприяння міської ради і особисто  міського голови Сергія Булеги. Всі витрати та питання з забезпечення команди із 6 осіб (проживання, харчування, підготовка приміщення) були вирішені міською радою.», — відзначили учасники проекту.
    «Наш проект не ставить за мету простерилізувати всіх безпритульних тварин, наша ціль — передавання досвіду, і завжди ми рекомендуємо продовжувати цю роботу. Студенти, які вивчають ветеринарні дисципліни, могли б проводити практичні заняття та робити добру справу водночас, стерилізуючи по 2-3 безпритульні тварини на тиждень, таким чином, приблизно через рік, проблему було б знівельовано до мінімуму.», — висловився один з учасників команди.
    Спеціалісти ТОВ «Чотири лапи Україна», зазначили, що за першої ж можливості готові навідатися до Кіцманської громади знову.
 
 
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →