КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!
НОВИНИ

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ!

01-09-2023, 19:56

    Засуджуємо провокативні дії окремих осіб, які, переслідуючи власні інтереси та діючи виключно на шкоду іміджу місцевої влади, спотворили події, що дійсно відбувалися, маніпулювали думкою громадськості та налаштували негативно педагогічний колектив закладу та батьків вихованців закладу.
    Директор Кіцманського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Оксана Марусяк була звільнена з посади директора виключно через закінчення терміну дії строкового трудового договору (контракту). Дата закінчення строкового трудового договору, а отже і дата звільнення з посади, була визначена власне самим трудовим договором (контрактом) ще на етапі його укладення (підписання). Виконуючи умови строкового трудового договору (контракту), міський голова виніс розпорядження про звільнення з посади директора закладу, адже неприйняття цього розпорядження в останній день чинності контракту мало б своїм наслідком автоматичну трансформацію строкового трудового договору в безстроковий, що б не відповідало положенням законодавства України про освіту. Наголошуємо, що з 1 вересня 2023 року Оксана Марусяк не є безробітною особою, вона не має юридичних підстав обіймати посаду директора Кіцманського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, проте, залишається педагогічним працівником колективу школи.
    Відповідно до рішення XXX (позачергової) сесії Кіцманської міської ради VІІI скликання № 262/8 від 30 серпня 2023 року Кіцманському ЗЗСО було надано статус опорного закладу освіти. Своїм одноголосним волевиявленням, висловленим на сесії ради, депутати поставили Кіцманський ЗЗСО на сходинку вище з-поміж інших шкіл Кіцманської територіальної громади. Статус опорного закладу освіти, очевидно, передбачає перегляд вимог до керівника закладу. Власне ці 2 обставини - необхідність часу для державної реєстрації нового статусу закладу та закінчення передбаченого законодавством терміну перебування на посаді директора за умовами трудового договору, пояснюють тимчасову відсутність рішення про призначення працівника на посаду директора Кіцманського ЗЗСО. Обговорення інших причин є маніпуляціями та не мають відношення до реального стану справ.
    Так, дійсно з керівниками інших закладів загальної середньої освіти нашої громади строкові трудові відносини були продовжені, а з керівником Кіцманського ЗЗСО, у новому статусі опорного закладу освіти, укладання договору не відбулося саме через необхідність юридичного оформлення нового статусу навчального закладу.
Кіцманська міська рада завжди дотримувалась принципів законності, справедливості, прозорості та демократичності при призначенні керівників комунальних закладів, про що свідчить процес призначення Марусяк Оксани на роботу директором закладу у 2021 році. Запевняємо, що ми й надалі працюватимемо в цьому руслі та не допустимо „кумівства” та „панібратства” при майбутніх призначеннях, як до цього звикли за останній рік ініціатори даної провокації.
    Міський голова Сергій Булега особисто контролює питання врегулювання цього конфлікту та гарантує його справедливе і неупереджене вирішення. Одразу після свого повернення з відрядження, на початку наступного тижня відбудуться робочі зустрічі з представниками заінтересованих сторін для демократичної розмови та конструктивного діалогу для вирішення конфлікту в рамках закону, демократії та принципу справедливості. 
Закликаємо та запрошуємо до цивілізованого та предметного обговорення, без криків, погроз та ультиматумів. Усі задіяні сторони цього спровокованого на ескалацію в громаді конфлікту мають діяти виключно в правовій площині, розуміючи невідворотність покарання за свої дії. 
Як показала сьогоднішня вкрай неприємна ситуація, підлою і підступною маніпуляцією громадської думки не нехтують певні непорядні особи і в нашій громаді. Тому надалі щиро просимо при виникненні будь-яких проблемних питань звертатися безпосередньо до міської ради та отримати вичерпну відповідь, за достовірність якої несуть відповідальність перед законом посадові особи міської ради.    
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →