КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Добровільна пожежна охорона — складова забезпечення пожежної та техногенної безпеки населених пунктів
НОВИНИ

Добровільна пожежна охорона — складова забезпечення пожежної та техногенної безпеки населених пунктів

27-05-2023, 15:59

На території Чернівецького району в 2023 році зареєстровано 306 пожеж проти 867 у 2022 році, кількість пожеж зменшилась на 64,7%. Прямі збитки від пожеж протягом поточного року склали 26601,61 тис. грн., що на 29,36% менше, ніж у попередньому періоді (37662,76 тис. грн.). Із загальної кількості пожеж 150 виникло в житловому секторі, що становить 49% від загальної кількості пожеж. В порівнянні із минулим роком кількість пожеж в житловому секторі зменшилась на 81 (213 пожеж у 2022 році).

Велика заслуга у ліквідації пожеж — підрозділів добровільної пожежної охорони, місцевої пожежної охорони та добровільних пожежних дружин, які вчасно реагують на пожежі на її початковій стадії, що дало змогу зберегти людське життя та мінімізувати матеріальні збитки. Саме вони спільно з державними пожежно-рятувальними підрозділами ДСНС України у Чернівецькій області беруть участь у ліквідації пожеж в населених пунктах району. До ліквідації пожеж у 112 випадках залучались  добровільні підрозділи місцевої пожежної охорони.
На даний час в бойовому розрахунку знаходяться 53 підрозділи МПО та 150 формувань ДПД, які фінансуються органами місцевого самоврядування, підприємствами і установами та надають первинну та вчасну допомогу до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів жителям населених пунктів району. 
Відповідно до статті 63 Кодексу цивільного захисту України, Постанови Кабінету Міністрів України від 7 квітня 2023 року №314 та з метою розвитку добровільної пожежної охорони, популяризації добровольчого пожежного руху та добровільних формувань цивільного захисту в населених пунктах Чернівецького району Районне управління ГУ ДСНС України у Чернівецькій області пропонує органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, громадським організаціям, волонтерам та небайдужим громадянам долучитись до утворення та функціонування підрозділів добровільної пожежної охорони.
 
 
 
Начальник Чернівецького районного управління  
ГУ ДСНС України у Чернівецькій області 
полковник служби цивільного захисту                                                         Валерій ГАРАС.
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →