КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > На засіданні виконкому приймали рішення з різних важливих сфер життєдіяльності міста і громади
НОВИНИ

На засіданні виконкому приймали рішення з різних важливих сфер життєдіяльності міста і громади

10-05-2023, 18:37

 У середу, 10 травня, під головуванням міського голови Сергія Булеги відбулося чергове засідання виконавчого комітету Кіцманської міської ради, під час якого приймали рішення, що стосувалися різних сфер життєдіяльності як окремих громадян, так і громади в цілому.

В ході активного обміну думками і обговорення питання, з якого доповідала в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Світлана Баєтул, члени виконкому затвердили план оптимізації мережі закладів освіти Кіцманської міської ради на 2023-2026 роки, а також внесли пропозицію довивчити питання надання освітніх послуг дітям у селі Гаврилівці.

«Ми можемо говорити про зміни умов навчання для учнів Іванківського закладу освіти, які проживають у Гаврилівцях, про вимогливіше ставлення до якості надання освітніх послуг, але я проти закриття даних класів, — прокоментував ситуацію міський голова Сергій Булега. — Яка б не була маленька школа в селі, люди за неї тримаються, люблять свою школу. Тим більше, що вона є народною, оскільки гаврилівчани її зорганізували власними силами завдяки допомозі спонсора, який і надалі погоджується фінансово підтримувати утримання цього закладу. Люди кажуть, що для них це осередок освіти і культури в селі. Мою думку абсолютно поділяє староста сіл Іванківського округу Анжеліка Максимюк. Тож будемо шукати всі законні шляхи для того, щоб жителі села Гаврилівці мали доступ до отримання відповідних освітніх послуг».

Під час засідання було також підтримано пропозицію відновлення роботи басейну в Шипинському ЗЗСО.

Про забезпечення оплати витрат, пов’язаних із похованням військовослужбовців, доповіла начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності Ірина Чорней, а про виконання бюджету громади за І квартал 2023 року — начальник фінансового управління Людмила Палагнюк.

Начальник відділу культури, національностей та релігій Ольга Литвинюк інформувала присутніх про стан розвитку культури на території Кіцманської громади. Всі ми пам’ятаємо, як після 24 лютого 2022 року працівники галузі культури поруч з основною роботою — волонтерили, організувавши на базі Центру мистецтва, культури та дозвілля Кіцманської міської ради гуманітарний пункт допомоги внутрішньо-переміщеним особам та військовим. Ольга Василівна розповіла, як поступово відновлювали культурну діяльність, розробивши логарифм трансформації роботи галузі. Це і перевинайдення форматів культурних подій, зміна взаємодії з аудиторією (зокрема, благодійні заходи на підтримку ЗСУ); зміна акцентів (залучення до проведення заходів психологів, митців, освітян з метою допомоги в адаптації вразливій частині аудиторії (ВПО); пошук фінансових джерел, що дозволило за спонсорські кошти оновити матеріально-технічну базу, зробити косметичні ремонти в кількох закладах культури тощо.

Впродовж тривалого часу вже традиційними для членів виконкому є затвердження висновків опікунської ради і компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. У квітні заяви надійшли від 72 жителів громади, які прихистили 210 ВПО, заявникам буде виплачено 93 051 грн., — поінформувала начальник відділу з питань соціальної роботи Світлана Іванцин.

Начальник служби у справах дітей Лариса Заярнюк винесла на розгляд ряд актуальних питань щодо організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Із необхідністю внесення змін до попереднього рішення виконкому про коригування адреси об’єкта нерухомого майна ознайомила начальник відділу з питань земельних ресурсів та комунальної власності Людмила Кравчук. А начальник відділу ЖКГ та охорони довкілля Родіон Лисак представив План діяльності системи енергетичного менеджменту в Кіцманській міській раді та повідомив про введення в дію протоколу засідання конкурсної комісії з проведення конкурсу з визначення виконавця послуг із вивезення побутових відходів на території населених пунктів громади.

З усіх розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

 

 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →