КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > З добрими намірами і вірою в перемогу під час майстер-класу розписували традиційні писанки в "Центрі мистецтва, культури та дозвілля"
НОВИНИ

З добрими намірами і вірою в перемогу під час майстер-класу розписували традиційні писанки в "Центрі мистецтва, культури та дозвілля"

11-04-2023, 14:35

 🎨Продовжуючи творити в рамках мистецького заходу «Великодній розмай», майстер-клас із розпису традиційної писанки сьогодні, 11 квітня, відбувся в КЗ «Центр мистецтва, культури та дозвілля» Кіцманської міської ради. Його провів директор Кіцманської художньої школи, керівник любительського об'єднання «Писанковий розмай» Богдан Гордей.

   До сакрального дійства створення барвистих та розмаїтих писанок, що стануть окрасою великоднього кошика, долучилось чимало зацікавлених: хтось уже вправно володів писачком, а дехто робив перші несміливі спроби в цьому прадавньому ремеслі.
   Під час заходу чудову виставку декоративно-ужиткового мистецтва представила старший науковий співробіник Кіцманського історико-краєзнавчого музею Оксана Савчук. Всі могли ознайомитись із традиційними буковинськими писанками, ляльками-мотанками, милували око вишиті сорочки, гердани, вирізьблені дерев’яні підсвічники.
🖌️Присутні переконались: традиційний розпис воском є захопливим багатоетапним процесом. Він супроводжувався цікавими розповідями про буковинські пасхальні традиції, символічний зміст та історію виникнення писанки — символу Великодня, Сонця, вічності життя, весняного відродження, перемоги добра над злом, світла — над темрявою.
   Кожен із учасників майстер-класу наділив свою писанку потужною енергетикою, адже розписували їх із добрими намірами та побажаннями, тим самим за допомогою візерунків заклали в неї мрії і думки про найголовніше, що обов’язково здійсниться! 💙💛
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →