КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Про сплату податків до бюджету громади і проведення місячника благоустрою йшлося під час робочої наради за участю міського голови
НОВИНИ

Про сплату податків до бюджету громади і проведення місячника благоустрою йшлося під час робочої наради за участю міського голови

23-03-2023, 14:51

Нарада з питань нарахування та сплати податків і проведення місячника санітарної очистки та благоустрою відбулася в четвер, 23 березня, за участю міського голови Кіцманської територіальної громади Сергія Булеги та була ініційована заступником міського голови Юрієм Косарем, який відповідає за економічний напрямок у громаді. У ній взяли участь податківці, старости, керівники і працівники структурних підрозділів та управлінь міськради.

💬«Сподіваюся, що наслідком нашої робочої зустрічі буде ще глибше розуміння важливості надходжень до місцевого бюджету, — сказав Сергій Борисович, — адже без сплати податків існування громад і країни в цілому неможливе. Дякую всім за проведені в цьому напрямку заходи. Також одним із найважливіших факторів оцінки нашої з вами роботи є благоустрій, тож до Пасхи населені пункти мають виглядати гарно, прибрано, охайно. Старостами були запропоновані першочергові об’єкти і роботи, які можливо реалізувати в поточному році. Частково ці пропозиції буде фінансово підкріплено на прийдешній сесії міської ради. Хочу закликати вас, старости, надалі тримати ініціативу та контроль за виконанням цих завдань», звернувся міський голова.
Начальник Кіцманської ДПІ Наталія Марусяк і начальник Кіцманського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок Василь Федорюк надали присутнім роз’яснення щодо особливостей визначення й нарахування мінімального податкового зобов’язання за 2022 рік для юридичних і фізичних осіб та контроль за його справлянням. У ході наради присутні мали можливість поставити запитання та отримати відповіді від фахівців.
За злагоджену і ефективну співпрацю з ліквідації заборгованостей зі сплати податків за 2022 рік податковій службі, профільним працівникам міської ради, старостам старостинських округів також подякував заступник міського голови Юрій Косар.
Основними питаннями щодо проведення місячника санітарної очистки та благоустрою були: наявність техніки, забезпечення ліквідації стихійних сміттєзвалищ, організація та залучення більшої кількості приватних домогосподарств до укладення договорів з ВУЖКГ на вивезення твердих побутових відходів, обговорення зі старостами сіл нагальних проблем. Серед них найактуальніші стосуються стану доріг та гравіювання вулиць, побілки бордюрів тощо.
🔰Підбиваючи підсумки наради, Сергій Борисович зауважив, що за результатами робіт з благоустрою і приведення у відповідність вулиць, площ, територій пропонується на початку травня здійснити об’їзд та преміювати громади, які впораються найкраще: 50 тисяч гривень – за перше місце, 30 тис.грн. – за друге, 20 тис.грн. – за третє місце, які можна буде використати на розвиток населених пунктів.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →