КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 26 лютого — День кримського спротиву російській окупації❗
НОВИНИ

26 лютого — День кримського спротиву російській окупації❗

26-02-2023, 12:56

9 років тому росія розпочала найбільшу з часів Другої світової війни військову агресію в Європі. Грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України, російські війська окупували Крим – це було першою частиною російсько-української війни. 
🗣️ У цей день у 2014 році тисячі кримських татар, українських активістів та представників інших національностей мітингували в Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України. Тоді під стінами Верховної Ради АРК одразу відбулися 2 акції: проукраїнський та проросійський мітинги. Наступного дня, о 5-й ранку, до урядових будівель АРК увійшли регулярні військові формування рф.
🖋️ У 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав Указ про встановлення 26 лютого в Україні, як щорічної памятної дати — Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 
⚡ Спротив в окупованому Криму триває і досі, хоча він відрізняється від того, що відбувалося до 24 лютого 2022 року. Зараз порізно нескорені сміливці всіляко демонструють свою позицію проти війни в Україні.

 
Зображення: з відкритого доступу в інтернеті

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →