КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > У Кіцмані вшанували патріотизм і мужність Героїв Небесної Сотні та всіх, хто загинув за Україну
НОВИНИ

У Кіцмані вшанували патріотизм і мужність Героїв Небесної Сотні та всіх, хто загинув за Україну

20-02-2023, 19:59

Українці заплатили і продовжують платити високу ціну за свободу, гідність та незалежність. 20 лютого у Кіцмані, біля Пам’ятного Хреста борцям за волю України, вшанували патріотизм і мужність Героїв Небесної Сотні та всіх, хто загинув, захищаючи нашу державу. 

Панахиду за тими, хто відстоював демократичні права і свободи людини, європейське майбутнє України, провів отець Ярослав.
У пам’ятному заході взяли участь керівництво Кіцманської територіальної громади, працівники міської ради, установ та організацій, військовослужбовці, кіцманчани. Вони поклали квіти і лампадки до Пам’ятного Хреста, схиливши голови перед подвигом наших сучасників.
18-20 лютого 2014 року стали найтрагічнішими днями масових розстрілів мирних беззбройних протестувальників — учасників Революції Гідності. Ця історична дата є символом незламності та джерелом натхнення для українських воїнів, які нині продовжують боротьбу. 
Проникливою ліричною піснею часів російсько-української війни меморіальний захід доповнив артист Чернівецької обласної філармонії Мар’ян Баланецький. З великою пошаною та вірою у щасливе майбутнє України присутні долучилися до всесвітньої акції «Ангели пам’яті» і прикрасили меморіал витинанками з білого паперу у формі ангелів на знак вшанування загиблих Героїв.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →