КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Оборонні, енергетичні, бюджетні та інші питання обговорили на сесії Кіцманської міської ради
НОВИНИ

Оборонні, енергетичні, бюджетні та інші питання обговорили на сесії Кіцманської міської ради

11-02-2023, 09:09

Під час засідання ХХV (позачергової) сесії Кіцманської міської ради депутати розглянули, активно обговорили та прийняли відповідні рішення з понад 40 питань.

З важливим повідомленням про формування окремого стрілецького батальйону, що дислокуватиметься на території Чернівецької області, до присутніх звернувся начальник Третього відділу Чернівецького територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр ТОВСТИЙ. З метою відсічі навали та звільнення окупованих противником територій керівництво держави прийняло рішення про формування додаткових військових частин у складі Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби України. Охочі вступати до лав окремого стрілецького батальйону можуть звертатися до міської ради, а також районних і міських центрів комплектування та соціальної підтримки.

Обговорили й ситуацію, що викликає значний суспільний резонанс з приводу нерівномірного розподілу обсягів електроенергії між споживачами різних груп електропостачання. Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Кіцманська міська рада направила звернення до Чернівецької обласної державної (військової) адміністрації та до АТ «Чернівціобленерго» щодо необхідності забезпечення рівномірного розподілу обсягів електроенергії між споживачами в межах мережевого обмеження та ліміту споживання. Звернення озвучила начальник відділу правового забезпечення та реєстраційних дій Ірина КОРОЛЮК. Додаткові роз’яснення з актуальних питань, що особливо хвилюють мешканців громади, надав запрошений на сесію головний інженер Кіцманської дільниці Чернівецького РЕМу Віталій ВАДАНЮК.

Робота сесії міської ради була конструктивною та плідною. Депутати, зокрема, віддаючи належне активній та вагомій гуманітарній діяльності Товариства Червоного Хреста України, надали дозвіл виконавчому комітету Кіцманської міської ради на здачу в оренду Чернівецькій обласній організації Товариства приміщення в Кіцмані, без проведення аукціону, зі встановленням орендної плати 1 гривня в рік терміном на 5 років. Інформував начальник відділу житлово-комунального господарства та охорони довкілля Родіон ЛИСАК.

Розглягнули в ході засідання й інші важливі питання. Щодо внесення змін до бюджету і виконання бюджету Кіцманської територіальної громади за 2022 рік повідомила начальник фінансового управління Людмила ПАЛАГНЮК. Про надання фінансової автономії Кіцманському закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. Кіцманської міської ради та про затвердження статуту установи у новій редакції доповіла в.о. начальника відділу освіти, молоді та спорту Світлана БАЄТУЛ. Питання у сфері земельних відносин винесла на розгляд сесії начальник відділу з питань земельних ресурсів та комунальної власності Людмила КРАВЧУК. 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →