КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Соціально-економічна сфера та житлово-комунальне господарство — головні питання засідання виконкому у лютому
НОВИНИ

Соціально-економічна сфера та житлово-комунальне господарство — головні питання засідання виконкому у лютому

09-02-2023, 20:25

Актуальні соціально-економічні та житлово-комунальні питання були головними на порядку денному засідання виконавчого комітету Кіцманської міської ради, що відбулося в середу, 8 лютого, під головуванням міського голови Сергія Булеги.

🇺🇦 Засідання розпочали з хвилини мовчання за Героєм із Суховерхова Рахмаєвим Юрієм, страшна звістка про загибель якого днями сколихнула нашу громаду, та за всіма жертвами російсько-української війни.

У ході роботи члени виконкому прийняли 28 рішень з питань життєдіяльності громади та окремих її жителів. Вони проголосували за забезпечення оплати витрат, пов’язаних із похованням військовослужбовця з м.Кіцмань Бизина Олександра Омеляновича, та звільнили від батьківської плати за харчування в закладі освіти дітей тяжкопораненого воїна ЗСУ.

Про важливе в сфері надання житлово-комунальних послуг у своєму виступі вкотре наголосив заступник міського голови Юрій Косар, нагадавши про необхідність та обов’язковість укладання громадянами договорів із комунгоспом на вивезення твердих побутових відходів. Обговорили й результати співпраці старостів, інспектора з благоустрою Олександра Гончарука, працівників ВУЖКГ з погашення заборгованості серед населення за комунпослуги. Спільна активна робота в цьому напрямі була ініційована минулоріч за сприяння Олександра Марусяка — на той час виконуючого обов'язки міського голови. Відтак під час розгляду цих питань було внесено пропозиції та намічено подальші заходи і кроки.

️Підсумовуючи обговорення, міський голова Сергій Булега поставив завдання перед Кіцманським ВУЖКГ розробити і найближчим часом представити концепцію виходу комунального підприємства з кризи, а також розпочати практику подання позовних заяв до суду на злісних боржників.

Серед планових питань, які розглянув виконавчий комітет, також було про схвалення звіту щодо виконання бюджету Кіцманської міської територіальної громади за 2022 рік та інші. Окремі рішення стосувалися соціального забезпечення населення і захисту прав дітей.

Про склад і зміст документів трудового архіву Кіцманської міської ради доповіла завідувач установи Марія Мудрак. Трудовий архів надає послуги мешканцям усіх населених пунктів колишнього Кіцманського району на умовах співфінансування. Втім склалася ситуація, що керівництво Ставчанської територіальної громади не виконує свої зобов‘язання в частині надання субвенції з місцевого бюджету на утримання установ — надавачів послуг. Тому виконавчий комітет Кіцманської міської ради як колегіальний орган вирішив звернутися до голови Ставчанської територіальної громади та дати йому 30-денний термін на реагування і виконання в повному обсязі своїх зобов’язань. У протилежному випадку — виконком своїм рішенням буде змушений зобов'язати трудовий архів припинити надання послуг жителям вказаної громади.

Невиконання зобов’язань, зазначених вище, визнається в судовому порядку протиправною бездіяльністю. Така бездіяльність ускладнює утримання установи, призводить до недофінансування фонду оплати праці працівників трудового архіву Кіцманської міської ради, а також до перевитрати коштів міського бюджету.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →