КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 💡 На Буковині обленерго впродовж кількох днів планує не змінювати графіки відключень електрики
НОВИНИ

💡 На Буковині обленерго впродовж кількох днів планує не змінювати графіки відключень електрики

01-02-2023, 17:54

Це пов'язано зі збільшенням лімітів для Чернівецької області та потеплінням. Якщо ліміти зменшать, вимикатимуть світло в години, які позначені як можливо заживлені. Дивитися актуальний інтерактивний графік тут: oblenergo.cv.ua/shutdowns/

 

 В обленерго кажуть — старалися врахувати побажання краян мати можливість планувати свою роботу наперед: "Тепер в оновленому графіку погодинних відключень будуть відображатися години гарантованого включення електроенергії (зелені клітинки) та години, коли ваші оселі будуть точно знеструмлені (позначені червоним кольором), — йдеться на сайті компанії. — У графіку з’явилися клітинки сірого кольору. Це саме той час, коли кожна група може бути заживлена, залежно від змін у лімітах споживання або зменшенню споживанню електроенергії. Також години сірої зони ми використовуватимемо як запасний час для перемикання між групами, щоб виконати необхідні технічні та безпекові дії".  

! АТ "Чернівціобленерго" нагадує: у випадку різкого непрогнозованого збільшення навантаження на мережі диспетчер зобов'язаний негайно вжити заходів, щоб його знизити. Такі аварійні відключення застосовуються незалежно від складених графіків.

  "Графік може змінюватися залежно від оперативної ситуації в енергосистемі країни. Законодавство зобов’язує нас оновлювати інформацію кожні 30 хв, тому ми будемо докладати усіх зусиль, щоб вимушені зміни у графіку застосовувати виключно за рахунок годин сірої зони. Й залишати максимально незмінними години заживлення та знеструмлення у кожній групі", — пояснюють енергетики краю.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →