КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Внесення змін до Правил перетинання державного кордону згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 27.01.1995р. № 57 (із змінами від 10.09.2022р. №1044)
НОВИНИ

Внесення змін до Правил перетинання державного кордону згідно з Постановою Кабінету Міністрів від 27.01.1995р. № 57 (із змінами від 10.09.2022р. №1044)

16-01-2023, 17:52

Додаток 1
Затверджено
рішенням виконкому
від _______№_______

ПОЛОЖЕННЯ
 про складання  Акта встановлення факту здійснення догляду
за особами з інвалідністю І чи ІІ групи та особами,
які потребують постійного догляду


        1. Положення про складання Акта встановлення факту здійснення догляду за  особами з інвалідністю І чи ІІ групи та особами, які потребують постійного догляду (далі Положення) визначає механізм складання Акта встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи та особами, які потребують постійного догляду на території Кіцманської територіальної громади (надалі – Акт), передбаченого Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995р. № 57 (із змінами від 10.09.2022р. №1044).
       2. Право на видачу Акта мають особи, місце проживання/перебування яких задекларовано/зареєстровано на території Кіцманської територіальної громади, зокрема:
        2.1 особи, які мають одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи і супроводжують одного із таких батьків для виїзду за межі України, за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки, інвалідність, а також документів, що підтверджують спільне проживання (їх задеклароване або зареєстроване місце проживання (перебування) збігається із задекларованим або зареєстрованим місцем проживання (перебування) їх батьків чи батьків дружини (чоловіка), або здійснення догляду за своїми батьками чи батьками дружини (чоловіка), що підтверджується Актом встановлення факту здійснення догляду за одним із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка), або документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд;
       2.2 особи, які здійснюють постійний догляд за особами з інвалідністю I чи II групи і супроводжують таких осіб для виїзду за межі України, за наявності документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд або документів, що підтверджують інвалідність, та Акта встановлення факту здійснення догляду;
        2.3 особи, які потребують постійного догляду, - у супроводі одного із членів сім’ї першого ступеня споріднення ( її батьки, її чоловік або дружина, діти такої фізичної особи, у тому числі усиновлені) за наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки, та висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді або у супроводі особи, яка здійснює постійний догляд за зазначеними особами, за наявності документів (посвідчення, довідки) про отримання компенсації (допомоги, надбавки) на догляд або висновку лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді та Акта встановлення факту здійснення догляду.
       3. Для отримання Акта, особи, зазначені у пункті 2 цього Положення, подають заяву про складання та видачу Акта встановлення факту здійснення догляду до виконавчого органу Кіцманської міської ради за місцем задекларованого/зареєстрованого місця проживання/перебування за зразком та пред’являють документ, який посвідчує особу.
       3.1. У разі, якщо особа, зазначена у пункті 2 цього Порядку, є взятою на облік внутрішньо переміщеною особою, звернення із заявою про здійснення догляду подається за місцем реєстрації фактичного місця проживання такої внутрішньо переміщеної особи.
        3.2.Інформація прозадеклароване/зареєстроване місцепроживання/перебування особи підтверджується відомостями, що містяться у Реєстрі Кіцманської територіальної громади.
       4. На підставі звернення особи, орган місцевого самоврядування зобов’язаний протягом одного робочого дня передати таку заяву відділу з питань соціальної роботи виконавчого комітету Кіцманської міської ради для розгляду.
       5. До Заяви додаються копії таких документів:
        5.1 для осіб, які здійснюють догляд за особами з інвалідністю I чи II групи:
- копія паспортів заявника та особи з інвалідністю I чи II групи;
- документи, що підтверджують родинний зв'язок( за наявності);
- копія висновку медико-соціальної експертної комісії про інвалідність;
- документ, що підтверджує необхідність в догляді, виданий закладом охорони здоров’я (для осіб з інвалідністю ІІ групи);
        5.2 для осіб які здійснюють догляд за особами, які потребують постійного догляду:
- копія паспортів заявника та особи, яка потребує постійного догляду;
- документи, що підтверджують родинний зв'язок (перший ступінь споріднення), якщо подається особою першого ступеня споріднення;
- висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я про потребу у постійному сторонньому догляді .
       5.3 довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи – заявника, яка містить інформацію про фактичне місце проживання/перебування на території Кіцманської територіальної громади – у разі звернення внутрішньо переміщеної особи;
       6. Заява розглядається протягом п’яти робочих днів з дня її отримання.
       7. Перебіг п’яти робочих днів розпочинається з дня, який настає за днем отримання такої заяви.
       8. Акт складається у 2 (двох) примірниках за формою, засвідчується підписами усіх членів робочої групи, скріплюється печаткою органу місцевого самоврядування та надсилається заявнику або видається особисто за його бажанням.
       9. Складання Акту здійснюється робочою групою із залученням осіб, що потребують догляду та здійснюють догляд, а також не менше двох сусідів (свідків), що засвідчують факт здійснення догляду за особою з інвалідністю I чи II групи, або особою, що потребує постійного догляду.
       10. Акт складається за місцем фактичного проживання особи з інвалідністю I чи II групи або особи, яка потребує постійного догляду. У випадку, якщо особа з інвалідністю I чи II групи, або особа, що потребує постійного догляду є взятою на облік внутрішньо переміщеною особою – за місцем реєстрації фактичного місця проживання такої внутрішньо переміщеної особи.
       11.Відповідальність за достовірність даних, поданих заявником для складання Акту, несе заявник.
       12.Акт реєструється в Журналі реєстрації актів.
       13.Всі матеріали, що стали підґрунтям для складання та видачі Акту, долучаються до другого примірника Акту встановлення факту здійснення догляду.
       14. Підставами для відмови у складані та видачі Акта є:
-     відсутність документів, зазначених у п.5;
-     надання недостовірної інформації або відомостей.
 
 
Керуюча справами (секретар)
виконавчого комітету міської ради                                         Ярослава РАКОВІЦА                                                                                                                                                                        

 

 

 
                                                          Додаток 2
                           
                                     Затверджено
            
                                     рішенням виконкому
         
                                       від __________№____
 
 
АКТ
встановлення факту здійснення догляду за особами з інвалідністю І чи ІІ групи та особами, які потребують постійного догляду
                                                                                                                     
 
________________                                             ____ ____________ 20___ р.
                   (місто, село,селище)
Представниками ______________________________________________________                                                                                     (назва органу який видає акт)
На підставі заяви_______________________ (ПІБ), поданої відповідно до п.2-1 Постанови КМУ від 27січня 1995р. №57 ( в редакції Постанови КМУ від 10 вересня 2022р. №1044)
 ВСТАНОВЛЕНО:
I. Відомості про особу, яка звернулася за видачею Акта встановлення факту здійснення догляду
Прізвище, ім’я, по батькові: _____________________________________________________
Інформація про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування)/ фактичне місце проживання (необхідне підкреслити):
____________________________________________________________________________
(вулиця, номер будинку, номер квартири, населений пункт, район, область, поштовий індекс)
___________________________________________________________________________________
Інша інформація (родинні зв’язки з особою, за якою здійснюється догляд/яка здійснює догляд):_____________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
 
ІI. Відомості про особу, за якою здійснюється догляд/яка здійснює догляд
Прізвище, ім’я, по батькові: _____________________________________________________
Інформація про задеклароване (зареєстроване) місце проживання (перебування) /фактичне місцепроживання (необхідне підкреслити): ________________________________________
_____________________________________________________________________________
(вулиця, номер будинку, номер квартири, населений пункт, район, область, поштовий індекс)
____________________________________________________________________________________
Інша інформація (родинні зв’язки з особою, за якою здійснюється догляд/яка здійснює догляд), наявність інвалідності):__________________________________________________
_____________________________________________________________________________
 
ІІІ. Особа, яка звернулася за видачею Акта встановлення факту здійснення догляду, є (підкреслити необхідне):
- особою, яка має одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи і супроводжує одного із таких батьків для виїзду за межі України.
- особою, яка здійснює постійний догляд за особою з інвалідністю I чи II групи і супроводжує таку особу для виїзду за межі України.
- особою, яка здійснює постійний догляд за особою, яка його потребує, і супроводжує зазначену особу для виїзду за межі України.
- особою з інвалідністю I чи II групи або особою, яка потребує постійного догляду.
 
IV. Інша додаткова інформація (за потреби):
__________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________
 
V.Висновок за результатами обстеження:
 
Особа, __________________________________________________ (зазначити потрібне):
                            власне ім’я ПРІЗВИЩЕ особи, яка здійснює догляд
 
здійснює догляд за особою з інвалідністю I чи II групи або особою, яка потребує постійного догляду
так
ні
зареєстрована на одній житловій площі разом з особою з інвалідністю I чи II групи або особою, яка потребує постійного догляду
постійно проживає на одній житловій площі за місцем реєстрації особи з інвалідністю I чи II групи або особи, яка потребує постійного догляду, але зареєстрована в іншому місці
 
За результатами обстеження встановлено (не встановлено) факт здійснення догляду:____________________________________________________________________________
   власне ім’я ПРІЗВИЩЕ особи, яка здійснює догляд
___________________________________________________________________________________
   власне ім’я ПРІЗВИЩЕ особи, за якою здійснюється догляд
Особа, яка здійснює догляд____________________________________________________________
           (власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
 
______________
 (підпис)
Особа, за якою здійснюється догляд (заповнюється лише у
випадку, якщо дозволяє стан здоров’я особи)
____________________________________________________________
           (власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
 
 
______________
(підпис)
Інші особи, які можуть засвідчити достовірність даних, наведених в Акті
___________________________________________________________
(власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
 
 _______________
(підпис)
____________________________________________________________
                    (власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
_______________
(підпис)
 
Члени комісії:
____________________________________________________________
           (посада, власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
____________________________________________________________
 
_______________
(підпис)
____________________________________________________________
           (посада, власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
____________________________________________________________
_______________
(підпис)
 
____________________________________________________________
           (посада, власне ім’я ПРІЗВИЩЕ)
____________________________________________________________
______________
(підпис)
 
    
 М.П.
                                                                                            
 
 
                                     Додаток 3
                           
            Затверджено
           
              рішенням виконкому
         
               від __________№____
 
   
   
    Виконкому Кіцманської міської ради
   
    ______________________________________
______________________________________
                               (ПІБ заявника)
   
Задеклароване/зареєстроване місце
    проживання заявника ___________________
______________________________________
   
    Фактичне місце проживання заявника
______________________________________
   
    Документ, що посвідчує особу заявника:
серія__________номер__________________,
виданий_______________________________
______________________________________
    дата видачі ____ ______________ ______ р.
   
    Реєстраційний номер облікової картки
    платника податків:______________________
 
    Контактний номер телефону:
______________________________________
 
 
З А Я В А
Прошу видати мені Акт встановлення факту здійснення догляду  за особою  
ПІП: ___________________________________________________________________
Задеклароване/зареєстроване місце проживання _____________________________
_______________________________________________________________________
Фактичне місце проживання _______________________________________________
_______________________________________________________________________
Документ, що посвідчує особу: _____________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
Наявність інвалідності: ___________________________________________________
 
ПІП та контактні дані осіб, які можуть підтвердити факт здійснення догляду мною__________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
_______________________________________________________________________
 
 
 
 
 
 
Я,____________________________________________________________________,
(ПІП)
даю згоду на обробку, використання, зберігання та надання моїх персональних даних/персональних даних особи, від імені якої подається заява, відповідно до Закону України Про захист персональних даних:
 

 

 
            даю згоду                    не даю згоди

 

 
Несу персональну відповідальність за достовірність наданої інформації.
 
До заяви додаю:
1. ____________________________________________________________________
2. ____________________________________________________________________
3. ____________________________________________________________________
4. ____________________________________________________________________
5. ____________________________________________________________________
 
__________
     (дата)
__________________________________
                   (підпис заявника)
_________________
             (ПІБ)
 
 
 
 
                                                                                               
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →