КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Молодіжний хаб «Дружній простір» відкрили у Кіцмані для дітей та молоді, які постраждали від війни
НОВИНИ

Молодіжний хаб «Дружній простір» відкрили у Кіцмані для дітей та молоді, які постраждали від війни

22-01-2023, 10:51

22-го січня в Кіцмані на базі притулку для внутрішньо переміщених осіб відбулося відкриття «Дружнього простору» — хабу для дітей та молоді, які постраждали внаслідок війни.

Проєкт «Дружній простір» реалізує ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова»» у межах проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб/EU4Skills», який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням уряду Німеччини.

Дітей та їх батьків привітно зустріли представники ВСП «Кіцманський фаховий коледж ЗВО Подільський державний університет», запропонувавши цікаво та з користю провести час. Знайомство, спілкування, командні ігри, цікаві завдання та розваги й, звісно, солодкі пригощення, які власноруч приготувала кіцманчанка Яна Дробко — все це створило гарний настрій і подарувало яскраві незабутні емоції дітлахам.

За допомоги дорослих хлопчики й дівчатка описали чи намалювали свої побажання та мрії щодо облаштування простору і розповіли, якими видами діяльності хотіли б тут займатися.

«Вже пів року команда Фонду «Професійний розвиток Харкова» створює мережу «Дружніх просторів» усією Україною. Цього разу ми відкриваємо «Дружній простір» у чудовому місті Кіцмань Чернівецької області. Ми знаємо, що Кіцманська громада вже не перший місяць надає підтримку та прихисток тим, хто цього потребує. Тож тепер ми разом будемо створювати «Дружній простір» як осередок розвитку, дружби та комфорту для дітей та підлітків, що постраждали від війни. Раді партнерству, далі буде!», — зазначає Наталія КРУГЛА, глобальна координаторка проєкту «Дружній простір», проєктна менеджерка Фонду «Професійний розвиток Харкова».

«Мета цього проєкту — пом'якшити негативний вплив на психоемоційний стан дітей та молоді, надати підтримку, зокрема психологічну. Надалі у хабі будемо проводити розвивальні та розважальні заходи для дітей і молоді різного віку. Раді, що у всіх наших задумах і проєктах, участі в міжнародних ініціативах нас підтримує Кіцманська міська рада. Спільно нам вдається покращувати побут та умови проживання, сприяти всебічному розвитку, творчості, пізнавальному дозвіллю ВПО. І дякую особисто секретарю міськради Петру Чуприні за сприяння в налагодженні сталих партнерств з українськими та міжнародними організаціями», — розповіла Оксана ГОРОШОВА, заступниця директора з адміністративно-господарської діяльності ВСП «Кіцманський фаховий коледж» ЗВО Подільський державний університет.

Тут, зокрема, планують проводити заняття з профорієнтації, медіаграмотності, першої медичної допомоги та мінно-вибухової безпеки. Також у межах «Дружнього простору» організовуватимуть індивідуальні та групові психологічні консультації, майстеркласи з психологічної розрядки.

Такі простори вже працюють у шести містах України: в Дніпрі, Вінниці, Гадячі, Горішніх Плавнях, Новомосковську та Сокалі. А протягом місяця дружні простори відкриються ще в 8 містах України, розповіли ініціатори.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →