КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Захиснику України Василю Гначуку з Кліводина, який загинув на Харківщині, відкрили меморіальну дошку
НОВИНИ

Захиснику України Василю Гначуку з Кліводина, який загинув на Харківщині, відкрили меморіальну дошку

14-10-2022, 20:51

На фасаді Кліводинської школи саме в день Захисників України відкрили й освятили меморіальну дошку колишньому випускнику, військовослужбовцю, головному сержанту Василю ГНАЧУКУ, який загинув на Харківщині 4 травня 2022 року у важкому бою за незалежність і територіальну цілісність України.

Разом із вдячними односельцями шану нашому Герою віддали в.о. міського голови Кіцманської територіальної громади Олександр Марусяк, заступник міського голови Юрій Косар, начальник третього відділу Чернівецького районного центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Товстий. Вони висловили підтримку батькам, рідним, вчителям загиблого воїна, вдячність за гідне виховання справжнього патріота України, вірного військовій присязі, та закликали кліводинчан не забувати про подвиг їхнього односельчанина й ціну, яку він заплатив за наше світле майбутнє під мирним небом вільної і незалежної України.
Староста с.Кліводин Володимир Верстюк, звертаючись до присутніх, сказав: «Низький уклін усім, хто допоміг у виготовленні і встановленні меморіальної дошки: Кіцманській міській раді, рідному брату Василя Івану Гначуку, кліводинчанам Михайлові Дячуку, Юрію Рихлу, кіцманчанину Михайлові Ткачуку». Також він адресував вдячність адміністраціям і педагогічним колективам закладів освіти Кліводинського старостинського округу за навчання й виховання підростаючого покоління та вручив подяки Кіцманського волонтерського центру за вагомий внесок і неодноразову допомогу Збройним Силам України. Про шкільні роки і долю колишнього випускника поділилася спогадами директорка Кліводинського ЗЗСО Юлія Олексюк.
За вшанування пам’яті про сина усім причетним до сьогоднішньої події, присутнім подякувала схвильована мама загиблого Героя Тетяна.
… Василь Гначук загинув молодим, йому було лише 26 років, тож мав ще стільки планів, мрій, задумів, яким не судилося здійснитися... Він залишив продовження роду в маленькому синові, який через безжальну російсько-українську війну так швидко залишився без тата. У пам’яті всіх, хто знав Василя, він залишиться добрим, щирим, працьовитим, справжнім патріотом своєї країни.
Дякуємо за подвиг відважному воїну. Вічна пам’ять і шана Герою!
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →