КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 21 питання із забезпечення життєдіяльності громади обговорили члени виконкому під час чергового засідання
НОВИНИ

21 питання із забезпечення життєдіяльності громади обговорили члени виконкому під час чергового засідання

09-06-2022, 11:31

21 питання, пов’язане із забезпеченням життєдіяльності громади, розглянули й обговорили члени виконавчого комітету Кіцманської міської ради під час чергового засідання у середу, 8 червня.

Зокрема, члени виконкому затвердили план заходів, пов’язаних із похованням військовослужбовців, які загинули на війні (доповідала Ірина Чорней — начальник відділу бухгалтерського обліку та звітності) та план роботи виконавчого комітету Кіцманської міської ради на ІІІ квартал 2022 року (інформувала Ярослава Раковіца — керуюча справами (секретар) виконавчого комітету). Внесли зміни до бюджету Кіцманської міської територіальної громади на 2022 рік (інформувала заступник начальника фінансового управління Оксана Гуменюк), затвердили перелік платних медичних послуг, що надаються КНП «Кіцманський центр первинної медичної допомоги», надали дозвіл на списання майна комунальної власності, внесли зміни до Програми соціального захисту населення на території Кіцманської ТГ на 2022 рік та присвоїли поштову адресу будівлям сільськогосподарського призначення в с.Ошихліби (інформував начальник відділу житлово-комунального господарства та охорони довкілля Родіон Лисак).

Основним питанням порядку денного було про роботу КУ «Кіцманський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» Кіцманської міської ради. Інформувала — директорка установи Валентина Рухтурак. Діяльність терцентру спрямована на надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання чи в умовах стаціонарного перебування. Категорія таких людей збільшується, адже демографічна криза, карантинні обмеження, проблема виїзду населення за кордон, а тепер війна в країні — найбільше торкаються людей похилого віку. Та, як розповіла Валентина Іванівна, попри велику навантаженість, соціальні працівники намагаються бути в кожної людини за графіком, здійснюють доставку продуктів, ліків, надають допомогу в приготуванні їжі, прибиранні житла, оплаті комунальних послуг та інші соцпослуги, передбачені договором.

Сьогодні у відділенні стаціонарного догляду терцентру перебувають 12 жителів нашої громади, шестеро з них — на відшкодуванні за проживання. Загалом ж соціальні послуги установою надаються громадянам Кіцманської, Мамаївської, Брусницької, Ставчанської та Заставнівської громад за рахунок бюджетних коштів, з установленням диференційованої плати та за рахунок отримувача послуг або третіх осіб.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Юрій Косар доповів про хід виконання рішення виконавчого комітету від 8.04.2022 р. «Про заходи з благоустрою та санітарної очистки на території м.Кіцмань та населених пунктів громади»:

— Спільними зусиллями старостинських округів, органів влади, комунальних підприємств та установ і організацій усіх форм власності, а також жителів громади вдалося досягти значного результату з приведення в належний санітарний стан території громади. Ще раз хочу всім подякувати за активність і проведену роботу, особливо Шипинецькому старостинському округу, Іванківському (Іванківці, Гаврилівці), Суховерхівському та Кліводинському, а також колективам Кіцманської лікарні та Центру ПМСД, з яких варто брати приклад, — зауважив Юрій Дмитрович.

Під час ряду весняних толок проводились прибирання прибережних смуг річок і водоймищ, автомобільних доріг, туристичних місць відпочинку, придорожніх лісосмуг, парків, кладовищ, сміттєзвалищ, скотомогильників, зупинок громадського транспорту. Від порослі розчищено практично всі основні придорожні лісосмуги та здійснено побілку дерев.

Заслухали заступника міського голови з питань організаційно-господарської роботи Олександра Ткачука щодо вирішення питань життєдіяльності внутрішньо переміщених осіб (забезпечення харчуванням, засобами гігієни, ліками, умовами проживання), що, звичайно, складає труднощі для громади. Адже станом на 23 травня на території Кіцманської ТГ проживає майже 2000 зареєстрованих ВПО, а з перших днів війни ми прихистили близько 5 тисяч вимушено переселених громадян України, частина з яких уже повернулася в свої домівки чи переїхала в інші місця.

Кілька питань винесла на розгляд начальник відділу з питань соціальної роботи Світлана Іванцин. Зокрема, про компенсацію витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану; про порушення клопотання щодо присвоєння почесного звання України «Мати-героїня» громадянці, яка народила та виховала до восьмирічного віку п’ятеро дітей; про виділення матеріальної допомоги за кошти з депутатського фонду; про затвердження висновків опікунської ради.

Щодо встановлення опіки над малолітньою дитиною і затвердження висновку органу опіки та піклування міськради виступила начальник служби у справах дітей Лариса Заярнюк.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →