КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Щороку 3 грудня українське суспільство разом із світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю
НОВИНИ

Щороку 3 грудня українське суспільство разом із світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю

02-12-2021, 15:14

Щороку 3 грудня українське суспільство разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов`язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства, і пам’ятати, що найбільше, чого потребують такі люди — це наша увага та розуміння.

Людське життя сповнене надій, сподівань, прагнень. На жаль, хтось від народження має певні порушення здоров’я, а хтось через нещасні випадки і травми в побуті чи на виробництві може втратити працездатність, обмежити фізичні можливості та кардинально змінити звичний спосіб життя. Адже ніхто з нас не захищений від таких раптових подій. Завдання суспільства ― не залишити людину наодинці зі своїми проблемами, а надати всю необхідну допомогу для відновлення здоров`я, для полегшення фізичного та морального стану.

Переймаючись буденними проблемами, варто замислюватись над непростою долею людей з вадами здоров`я, і не тільки 3 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч із нами живуть співгромадяни, які потребують нашої допомоги та уваги. В цей день хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я, і надалі залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі, що ці можливості породжує, а всім нам — побільше душевної щедрості та милосердя, які втілилися б у добрі справи.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →