КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > У День Гідності та Свободи біля Пам’ятного хреста в Кіцмані відбулись молебень і урочистий захід
НОВИНИ

У День Гідності та Свободи біля Пам’ятного хреста в Кіцмані відбулись молебень і урочистий захід

22-11-2021, 17:05

21 листопада — доленосна для українців дата. Жителі Кіцманської територіальної громади, разом із українцями всього світу, відзначили День Гідності та Свободи, що є символом двох революцій: Помаранчевої революції та Революції Гідності, котрі змінили Україну і стали беззаперечним доказом відродження держави та нації.

У Кіцмані біля Пам’ятного хреста з цієї нагоди відбулись урочистості і провів молебень настоятель Свято-Миколаївської церкви м.Кіцмань, капелан, отець Юрій Кавюк.
Низько вклонилися пам’яті Героїв і міський голова Кіцманської територіальної громади Сергій Булега, його заступники Олександр Марусяк, Юрій Косар, Олександр Ткачук, керуюча справами виконавчого комітету міськради Ярослава Раковіца, працівники органів місцевого самоврядування, а також депутати міськради від політичної партії «Європейська солідарність» і депутатка Чернівецької районної ради від цієї політсили Ірина Хащова. Присутні вшанували Героїв Небесної сотні і всіх, хто став на захист суверенітету та незалежності Української держави під час подій на Майдані, і тих, хто нині боронить східні кордони зі зброєю в руках, поклали квіти і лампадки.
У своєму виступі міський голова Кіцманської територіальної громади Сергій Булега висловив слова вдячності та гордості за таких земляків, які, особисто, ризикуючи життям, творили і творять історію держави. «На сьогоднішній день основне наше завдання — відстояти територіальну цілісність та незалежність України. А для цього нам потрібна згуртованість, віра, взаєморозуміння та наполегливість», — зазначив Сергій Борисович.
Зворушила всіх постановка сцени прощання батька із маленьким сином, який проводжав татуся на Майдан, а той не повернувся додому живим...
З тематичними піснями виступили тріо в складі Насті Рихло, Мар’яна Баланецького та Майї Незвиською, а також народний аматорський хор КЗ «Центр мистецтва, культури і дозвілля» міської ради (керівник — Заслужений працівник культури України Денис Рудяк, акомпаніатор — Микола Штефанович).

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →