Обговорили питання організації сучасних підходів дошкільного і шкільного харчування
30-08-2021, 11:49
Харчування відіграє важливу роль у питанні повноцінного розвитку і зростання школярів. Крім того, що воно сприяє загальному зміцненню організму дітей, також має прямий вплив на їхню працездатність і успішність. Достатня кількість поживних речовин і правильна культура споживання їжі не лише вберігають дитину від численних хвороб, а й роблять її бадьорішою і уважнішою.
Їжа у школі має бути не тільки корисною, але й смачною і різноманітною. Тому в Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.
Питання організації сучасних підходів дошкільного і шкільного харчування обговорили 27 серпня у залі засідань Кіцманської міської ради під час семінару-навчання для медичних працівників та кухарів закладів дошкільної та загальної середньої освіти.
Основну увагу звертали на дотримання вимог технологічного процесу, ведення профільної документації, дотримання правил особистої гігієни працівників та інше.
Семінар-навчання провела начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Кіцманського районного управління ГУ ДПСС у Чернівецькій області О.М.Візель.