КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > В КНП "Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" запрацювала автономна киснева станція, яка забезпечуватиме киснем усі палати та відділення лікарні. На відкритті побував губернатор Сергій Осачук
НОВИНИ

В КНП "Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування" запрацювала автономна киснева станція, яка забезпечуватиме киснем усі палати та відділення лікарні. На відкритті побував губернатор Сергій Осачук

06-04-2021, 18:47

 Облаштування кисневої станції було б неможливим без наполегливої і активної праці генерального директора Володимира Хромюка, фінансування та сприяння Кіцманської міської ради та Чернівецької обласної райдержадміністрації. Завдяки якісній співпраці та підтримці всіх цих сторін, центральний корпус лікарні повністю забезпечений киснем.

Ще рік тому, коли ми стикнулися з пандемією COVID-19, до кисневого забезпечення у нашій Кіцманській лікарні були залучені всього 2 відділення — інфекційне та реанімаційне. Зі збільшенням чисельності хворих та пацієнтів, в яких був важкий перебіг хвороби, виникла потреба і в якісній ширшій кисневій підтримці. Тож керівник лікарні Володимир Хромюк вирішив забезпечити якомога більшу кількість пацієнтів доступом до кисню і обрав шлях модернізації. Його ініціативу підтримала Кіцманська міська рада, схвалила цей проект і обласна державна адміністрація, які виділили необхідні кошти.

Тепер, за словами генерального директора КНП "Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування", центральний корпус медустанови має автономне кисневе постачання.

До кисневої станції  підключено 5 відділень, в кожній палаті є як мінімум одна точка доступу до кисню. А це означає, що не потрібно вже підвозити балони з киснем, ця послуга стала і дешевшою, тому що у вартість кисню вже не входить вартість пального на доставку та обслуговування, і оперативнішою, адже не витрачатиметься час на доставку. Досі організація, яка цим займалася, зріджувала кисень, заправляла в балони та доставляла до нас. Іноді доводилося чекати черги на заправку балонів, особливо в останній час, коли пацієнтів з постковідним синдромом та пневмоніями побільшало, бо ж значні обсяги кисню були у всіх лікарнях, в тому числі обласного значення.

«Те, що центральний корпус лікарні має незалежне кисневе забезпечення є важливою позитивною зміною для мешканців нашої громади та Кіцманщини, для пацієнтів лікарні, — сказав міський голова Сергій Булега, — Тішить, що адміністрація лікарні вирішила це проблемне питання шляхом модернізації, а не витрачала час і ресурси на відновлення і ремонт застарілого обладнання, яке було досі». 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →