КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > На останньому засіданні виконавчого комітету Кіцманської міської ради розглядали питання, які стосувалися різних сфер життєдіяльності громади
НОВИНИ

На останньому засіданні виконавчого комітету Кіцманської міської ради розглядали питання, які стосувалися різних сфер життєдіяльності громади

11-02-2021, 10:42

Так про виконання міського бюджету на 2020 рік доповідала начальник фінансового управління Людмила Палагнюк. Важлива складова роботи виконавчого комітету це розгляд звернень громадян, про результати розгляду яких за 2020 рік доповідала начальник відділу документообігу та комп’ютерного забезпечення Валентина Павлюк.

Чи не найбільше обговорень викликав виступ начальника Кіцманського управління АТ «Чернівцігаз» Петра Федірка, який прийшов на засідання виконавчого комітету, щоб відповісти на найпоширеніші питання та зауваження громадськості і донести до відома мешканців та старост важливість газового питання та оплати за нього.

Так керівник газового управління розповів, що включає в себе оплата за розподіл газу та сам тариф на газ, який стосунок до оплати за розподіл газу мають газотранспортні мережі, до закупівлі яких долучалися люди і що буде, якщо скасувати плату за розподіл газу.

Члени виконавчого комітету все вислухали, поділилися власними думками і спостереженнями і наголосили на значному відриві у цінах на газ та його транспортування і встановленими державними виплатами (зарплати та пенсії, соціальні допомоги), крім того, субсидії, які раніше хоч трохи перекривали цю різницю вже майже не виконують цієї функції. На що Петро Федірко зауважив, що саме у вдосконаленні системи субсидій і державної підтримки бачить вирішення цих неузгодженостей, а не у скасуванні окремих платежів.

Менше року в Кіцманській громаді діє Центр надання адміністративних послуг. Як працює Кіцманський ЦНАП, які послуги надає та особливості забезпечення надання адміністративних послуг відзвітувала начальник відділу «ЦНАП» Антоніна Олєйнікова.

Розглядалися також обласні програми соціальної підтримки громадян, які потребують лікування або опинилися в складних життєвих обставинах, питання виділення матеріальної допомоги учасникам бойових дій в Афганістані та затвердили висновок органу опіки і піклування.

Директор КЗ «Центр мистецтв, культури та дозвілля» Ольга Литвинюк запропонувала до затвердження членам виконавчого комітету перспективний план роботи Центру.

Керуюча справами Ярослава Раковіца винесла на розгляд питання затвердження графіку особистого прийому громадян, створення комісії з обстеження зелених насаджень та про уповноваження осіб на складання адміністративного протоколу. 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →