КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > У Шипинцях відкрили меморіальну дошку відомому музиканту, скрипалеві-віртуозу, диригенту, композитору Іллі Міському
НОВИНИ

У Шипинцях відкрили меморіальну дошку відомому музиканту, скрипалеві-віртуозу, диригенту, композитору Іллі Міському

12-10-2020, 16:56

Шипинці знане на Буковині як одне з найталановитіших сіл, бо руки шипинчан з однаковою вправністю здавна тримали як косу і серп, так і скрипку та цимбали. Саме Шипинці подарували Україні цілі династії талановитих музикантів: Міські, Мунтяни, Богданюки, Блищуки, Грекули і Мельничуки та багато інших. І саме у Шипинцях серед цих талановитих і гордих буковинців народився наш маестро, відомий музикант, скрипаль-віртуоз, диригент, композитор, керівник оркестру Державного Заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю України ім.Андрія Кушніренка, заслужений працівник культури України, лауреат обласної літературно-мистецької премії ім.С.Воробкевича – Ілля Міський. 

З нагоди 100-річчя від дня його народження на сільському будинку культури с.Шипинці з’явилася меморіальна дошка на честь славного земляка, який залишив у спадок чудову музику, плеяду своїх учнів, створені ним оркестри, обробки народних пісень, рапсодії та пісні.

Тож 14 жовтня зібралися учні та колеги Іллі Міського, сусіди, родина, односельці і представники влади, щоб вшанувати талант земляка. Зокрема, до присутніх звернулися головний художній керівник Чернівецької обласної філармонії, заслужений діяч мистецтв України Остап Савчук, керівник народного оркестру «Буковина» Чернівецького центрального палацу культури Євген Тарнавський. 

Про те, наскільки важливо пам’ятати та зберігати культурні надбання нашого краю говорили у своїх виступах міський голова Кіцманської ОТГ Сергій Булега, в.о. старости Шипинецького старостинського округу Василь Нявчук. 

Автор меморіальної дошки І.Міському — директор Кіцманської художньої школи, заслужений працівник культури України Григорій Мороз.

Чудову концертну програму підготували народний оркестр «Буковина» під керівництвом Є.Тарнавського та молодіжний вокально-інструментальний гурт «Яворова сопілочка» с.Шипинці (художній керівник І.Григоряк).

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →