КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > У Кіцмані продовжує втілюватися проект з контейнерного збору сміття
НОВИНИ

У Кіцмані продовжує втілюватися проект з контейнерного збору сміття

08-10-2020, 16:05

  І хоч багато хто знову скаже, що це до виборів, проте розпочався він раніше за задумом міського голови, бо кіцманчани давно були незадоволені існуючою системою вивозу твердих побутових відходів і вона потребувала модернізації. А минулого року міська рада закупила контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів. Однак нашвидкуруч їх не встановиш…

 «Спочатку треба було адаптувати їх до різних видів сміття, зробити маркування кольором, — пояснив один з ініціаторів цієї справи, депутат міської ради Дмитро Сухарик. — Впродовж карантину проводилася робота з мешканцями і приватних, і комунальних будинків, адже не всі погодилися на встановлення контейнерів. — Багато хто виступав і досі виступає проти того, аби десь поблизу їх домівок були точки збору твердих побутових відходів (ТПВ). А ті, хто підтримали цю ідею, вже почали отримувати контейнери, для яких спершу бригада з благоустрою, що діє при ВУЖКГ, облаштувала бетоновані майданчики».

Серед таких перших будинків, мешканці яких зразу відгукнулися на ініціативу роздільного збору сміття, є 3 двоповерхівки по вул.Незалежності 85-87. Саме сюди на вибране і погоджене з мешканцями місце сьогодні завезли не тільки контейнери для скла, пластику і паперу, а також як пілотний проект розмістили і баки для загального збору ТПВ.

«Якщо така практика виправдає себе, а жителі будинків дотримуватимуться принципу сортування та чистоти, то за згодою решти кіцманчан, які обслуговуються ВУЖКГ, її впровадять для містян інших вулиць», — додав перший         заступник міського голови Олександр Марусяк, який брав безпосередню участь у втіленні цього задуму.

А традиційний набір контейнерів – скло, пластик, папір – сьогодні отримали мешканці вулиць Д.Бажана, М.Кутузова, С.Яричевського, Київської, Озерної, М.Лисенка, Т.Шевченка. 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →