КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > На терміновій позачерговій сесії медичним закладам району виділили кошти на придбання дезінфекційних засобів та засобів особистого захисту, необхідних у умовах запобігання та лікування коронавірусу
НОВИНИ

На терміновій позачерговій сесії медичним закладам району виділили кошти на придбання дезінфекційних засобів та засобів особистого захисту, необхідних у умовах запобігання та лікування коронавірусу

17-03-2020, 20:08

Сьогодні у вівторок, 17 березня, відбулася термінова позачергова сесія міської ради скликана, щоб прийняти ряд важливих і невідкладних рішень, які стосуються надзвичайної ситуації пов'язаної з коронавірусом.
На адресу міської ради протягом минулого тижня надійшли листи від керівників обох медичних районних структур -- Кіцманської центральної районної лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги. Керівники медзакладів зверталися з проханням і гострою необхідністю виділити кошти на придбання дезінфекційних засобів та засобів захисту, таких, як маски, рукавички, респіратори, захисні костюми тощо. Все це в умоваз карантину конче потрібне для прийому пацієнтів в приймальному інфекційному відділенні лікарні, а також при відвідуванні хворих людей вдома сімейними лікарями.
Більш детально про потреби лікарні депутатів ознайомив заступник головного лікаря Кіцманської Центральної районної лікарні з медичної частини, депутат міської ради Дмитро Фівчук.
Ще одне проблемне питання стосувалося довезення медпрацівників району до місця роботи в лікарні, адже дістатися на роботу в умовах обмеження руху транспортних засобів маршрутних автобусів стало майже неможливо. Разом з тим, у лікарні робота не припиняється, пацієнти потребують лікування і присутності медперсоналу. Тому одним з прохань було також виділення коштів на пальне та спеціально транспортного засобу, щоб забезпечити довезення медичних працівників на робочі місця. Депутати підтримали звернення медичних установ і спрямували на всі вказані потреби близько 170000 грн. з міського бюджету.
Крім того, міський голова Сергій Булега вніс пропозицію придбати хоча б 2 безконтактні термометри, один з яких направлять в приймальне відділення Кіцманської ЦРЛ, а інший — у Центр надання адміністративних послуг Кіцманської об'єднаної територіальної громади, адже навіть під час карантину до установи звертаютьсяі приходять люди.
Вже на завершення сесії до неї долучився голова Кіцманської райдержадміністрації Олексій Добровольський, який подякував депутатам та виконавчому комітету міської ради, міському голові С.Булезі за те, що першими відгукнулися на потребу районних медичних установ і фінансово підтримали їх цей непростий час.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →