КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 20 грудня пройшла остання у цьому році сесія Кіцманської міської ради
НОВИНИ

20 грудня пройшла остання у цьому році сесія Кіцманської міської ради

21-12-2019, 11:24

 Вона була водночас і святковою, адже депутатів привітали з прийдешніми святами учасники народного аматорського хору міської ради. І разом з тим відповідальною та напруженою, адже розглядалося одне з найважливіших для функціонування нашої громади питання — прийняття бюджету на 2020 рік.

Попри це депутати розглянули і питання про план роботи міської ради на 2020 рік, встановили обсяг депутатського фонду. Минулого року він становив 15 тисяч на кожного депутата і обранці могли розпорядитися ними на свій розсуд. Як показала практика, усі депутати якісно скористалися цією можливістю і ефективно використали наданий фонд. На 2020 рік фонд збільшено до 20 тис.грн.

Серед інших питань розглянули і штатний розпис виконавчого комітету міськради, встановлення заробітної плати міського голови, пільги з оплати харчування дітей у закладах освіти Кіцманської ОТГ та порядок надання платних послуг Шипинецьким ЗЗСО.

Також депутати затвердили ряд цільових програм, якими керуватимуться в наступному році, надання пільг по оплаті за навчання дітей у школах естетичного виховання.

Внесли зміни до програми розвитку культури на території Кіцманської ОТГ. Це питання обговорювали ґрунтовно і рішення по ньому приймалось непросто. Адже стосувалося воно оптимізації і змін у центральній бібліотечній системі. Багато громадян і депутатів підтримали думку, що з плином часу і розвитком новітніх технологій суспільство отримало широкі можливості для отримання інформації. Тож викликає сумнів потреба утримувати бібліотечну систему в тій формі, яка дісталася нам у спадок ще з радянського союзу. Адже, як сказав один житель нашої громади, чи справедливо те, що у нас на 10 двірників є 9 працівників бібліотеки. Дискусія щодо цього питання тривала близько години і депутати зрештою прийняли рішення про оптимізацію бібліотечної системи з березня 2020 року на 20% штату. Вивільнені кошти будуть спрямовані на актуальні потреби громади.

У більш злагодженому та робочому форматі розглянули питання про зміни та доповнення до програми соціального захисту населення, програми розвитку земельних відносин та охорони земель у населених пунктах ОТГ, програми розвитку інфраструктури та благоустрою, програми розвитку соціально-економічного розвитку.  

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →