КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Щоб припинити розкрадання і руйнування приміщення кінотеатру ім.І.Миколайчука у Кіцмані, всі вікна та двері було забито металевою бляхою
НОВИНИ

Щоб припинити розкрадання і руйнування приміщення кінотеатру ім.І.Миколайчука у Кіцмані, всі вікна та двері було забито металевою бляхою

26-09-2019, 15:48

Будівля кінотеатру імені І.Миколайчука, перейшла у власність міської ради близько року тому з труднощами та бюрократичною тяганиною. За останні  15 років господарювання районної ради кінотеатр припинив своє існування та діяльність як осередок культури та відпочинку, і перетворився на смітник та притулок для сумнівного дозвілля молоді, адже тут випивали, палили, смітили, ламали меблі в кабінетах, розкрадали майно і все, що можна було винести.

З отриманням кінотеатру у власність міської ради одразу відремонтувати його не було змоги. Тому всі ходи і виходи було закрито та забито дерев’яним полотнищем, щоб обмежити доступ всередину приміщення. Однак цього вистачило ненадовго. Вже за кілька місяців двері було зламано, вікна — розбито, знову засмічено та понівечено вціліле майно.

Члени виконавчого комітету та депутати міської ради під час зустрічей з представниками правоохоронних органів постійно порушували питання доступності для груп молоді у кінотеатр, просили здійснювати патрулювання та хоч якийсь нагляд, аби відвадити сумнівні компанії від цього місця. Час від часу у темну пору доби перевіряли тут обстановку працівники міської ради і виявляли неповнолітню молодь, яка розпивала алкоголь та палила, робили попередження.

Нині, щоб захистити будівлю і припинити сюди доступ, знову всі входи і виходи забито цього разу вже металевими листами. Четверо працівників комунгоспу протягом двох днів працювали, щоб забити бляхою вікна та двері. Тож зірвати їх теж має бути непросто.

Міською радою вже розроблено проект реконструкції кінотеатру імені Івана Миколайчука під культурно-спортивний центр з обов’язковим розміщенням басейну. Наразі триває виготовлення та затвердження необхідної документації. А доти головне завдання — вберегти приміщення.

Звертаємось до правоохоронних органів з проханням приділяти увагу цьому об’єкту під час патрулювання, а також сподіваємось на активну громадянську позицію жителів міста, які повідомлятимуть про прояви вандалізму, будуть пильними і небайдужими. 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →