КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Жителі довколишніх сіл продовжили перекриття траси у Кіцмані
НОВИНИ

Жителі довколишніх сіл продовжили перекриття траси у Кіцмані

02-08-2019, 12:44

 Жителі довколишніх сіл знову перекрили трасу у Кіцмані

І вирішили вони це зробити на пішохідному переході біля готельно-ресторанного комплексу «Стара баня».

— Ми просимо вибачення у жителів міста і Кіцманської ОТГ за незручності, — сказав один з учасників акції протесту, — але більше не можемо мовчати і чекаємо реагування обласних посадовців.

Проблема вкрай незадовільного стану доріг не нова, ані для Буковини, ані для Кіцманщини. З нею стикається не тільки Ставчанська ОТГ, мешканці якої в основному і перекривають сьогодні дорогу, а й Кіцманська. Тож щоб зрушити вирішення питання стану доріг на території нашої об’єднаної територіальної громади, міський голова вже звертався до керівництва області з відповідним листом.

Однак обласна адміністрація та обласне управління капітального будівництва не відреагувало на це звернення. І ідентично як для Кіцманської, так і для Ставчанської ОТГ, кошти, передбачені на ремонт доріг, зависли на рахунках цих обласних структур (для Кіцманської ОТГ це близько 2,5 млн.грн.). на одній з нарад, що стосувалася стану доріг у громаді міський голова С.Булега зазначив, що на жаль від кількості надісланих листів і запитів, а також усвідомлення, що не ОТГ відповідає за дороги місцевого значення, якість доріг не стає кращою. отож потірбно вирішувати ситуацію іншим шляхом.

Так за ініціативи міської ради та філії «Чернівецька дорожньо-експлуатаційна дільниця» було залучено близько 10 вантажівок асфальтної суміші та проведено ямковий ремонт дороги Кіцмань-Давидівці.

Адже чекати фінансування і ремонту доріг з області можна, як кажуть, до першого снігу, а людям потрібно їздити вже сьогодні і щодня.

Можливо і керівництво Ставчанської об’єднаної територіальної громади спробує вирішити чи бодай покращити ситуацію своїми силами, заручившись підтримкою депутатів та небайдужих людей. Аби жителі північного кута району не були змушені перекривати дорогу у Кіцмані.   

P.S.: Для уникнення спекуляцій міська рада повідомляє, що на проведений ремонт доріг на відрізку Кіцмань-Давидівці, який не належить до компетенції міської ради, з міського бюджету не витрачено жодної гривні, оскільки це було б порушенням чинного законодавства.

Станом на 14.00 год. рух на центральній трасі м.Кіцманя відновлено, керівництво обласного управління комунального будівництва запевнило протестувальників, що ямковий ремонт дороги на киселів буде розпочато вже з наступного понеділка.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →