КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Щодо стану доріг на території Кіцманської ОТГ
НОВИНИ

Щодо стану доріг на території Кіцманської ОТГ

05-07-2019, 15:31

Проблема незадовільного стану доріг вже давно турбує жителів нашої громади, все частіше мешканці сіл скаржаться на катастрофічний стан доріг місцевого значення, тобто тих, які сполучають райцентр з населеними пунктами ОТГ.

Це питання набуває серед населення все більшого резонансу, адже зачіпає і стан транспортних засобів, і безпеку руху.

Тож щоб зрушити вирішення питання стану дорогі на території нашої об’єднаної територіальної громади міський голова звернувся до керівництва області з відповідним листом.

У ньому йдеться: «Я як міський голова Кіцманської міської об’єднаної територіальної громади вкрай стурбований ситуацією, яка склалася з станом автомобільних доріг загального користування місцевого значення, які проходять на території населених пунктів об’єднаної територіальної громади.

До Кіцманської міської ради надходять численні звернення та нарікання від жителів населених пунктів громади, депутатів Кіцманської міської ради, громадських організацій та активістів щодо незадовільного стану асфальтного покриття та значної ямковості на автомобільних дорогах О26117 «Кіцмань – Киселів – Степанівка» (в межах та на під’їздах до сіл Суховерхів та Давидівці), С260607 «Лашківка – Витилівка» (в межах та на під’їздах до сіл Лашківка та Витилівка), О26116 «Лужани–Ошихліби» (в межах та на під’їзді до с. Шипинці) (…) На неодноразові звернення з питань роз’яснення  щодо термінів виконання робіт, розпорядників коштів чіткої інформації не було надано. Проте виконавчий апарат міської ради та депутатський корпус щоденно отримують численні нарікання щодо не вирішення питання ремонту доріг.

На сьогоднішній день, як відомо, замовником та розпорядником коштів по ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам виступає Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства облдержадміністрації. Станом на 03.07.2019 по об’єктах Кіцманської міської ОТГ практично навіть не підписаний  договір на виготовлення проектно-кошторисної документації. В зв’язку із цим та проведенням тендерних процедур, терміни початку ремонтних робіт скоріш за все традиційно перенесуться на несприятливий осінньо-зимовий період, а роботи будуть виконуватися інтенсивно із значними порушеннями в надзвичайно короткі терміни. (…)

Враховуючи вищезазначене та з метою забезпечення безпеки руху на автошляхах, зменшення соціальної напруги серед жителів району, недопущення остаточного руйнування автомобільних доріг, просимо терміново вплинути на ситуацію та притягнути до відповідальності винних у затяганні термінів початку ремонтних робіт».   

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →