КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Шипинці відзначили 660-ту річницю з дня першої письмової згадки
НОВИНИ

Шипинці відзначили 660-ту річницю з дня першої письмової згадки

02-07-2019, 17:44

У неділю, 30 червня, древні Шипинці відзначили 660-ту річницю з дня першої письмової згадки, яку залишив польський літописець Ян Длугош, згадавши у своїх записах землю під назвою «Шипинська». Так у середині 14 століття називали територію Північної Буковини, адміністративним центром якого було село Шипинці. Зібрані археологічні матеріали свідчать, що виникло це поселення десь у другій половині 13 століття. Тоді ця територія входила до Галицько-Волинського князівства.

Привітали кожну сільську родину і кожного шипинчанина староста Шипинецького старостинського округу Василь Нявчук, депутати Верховної Ради Іван Рибак та Василь Амельченко, міський голова Кіцманської об’єднаної територіальної громади Сергій Булега, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Юрій Косар. Всі вони завітали в Шипинці не з порожніми руками, вручили нагороди, почесні грамоти та пам’ятні подарунки шипинчанам, які наполегливо трудяться на благо рідного села та сприяють його розквіту.

Сільський староста Василь Нявчук відзначив представників різних галузей життєдіяльності села: освітян, службовців, медиків, учасників ООС та чорнобильців, працівників соціальної сфери, спорту. Особливо зворушливим було нагородження найстаршого та наймолодшого мешканців Шипинців.  

Біля сільської ради з самого ранку розгорнулися точки продажу сувенірної продукції та харчування.

Загалом концертна програма була надзвичайно насиченою та яскравою. Розпочав її духовий оркестру у складі мамаївських, лужанських та шипинських музикантів (кер. Анатолій Кожуленко).

Для односельців та гостей натхненно співали народний аматорський колектив «Струни серця» (кер. Василь Мошук), молодіжний гурт «Яворова сопілочка» (кер. Інна Кобилянська).

Запальні буковинські мотиви лунали у виконанні «Глиницьких музикантів» (кер. Василь Богданюк).

Танцювальні номери презентували колектив «Вишиванка», чарівний танок підготували маленькі вихованочки Шипинського закладу дошкільної освіти разом зі своїми татусями, а також вихователі закладу.

Після антракту для вдячної публіки співали переможець багатьох пісенних конкурсів Арсен Данилюк та Анастасія Міська.

Легким і веселим настроєм, сучасними українськими піснями потішили глядацьку залу прекрасні учасниці відомого чернівецького шоу-балету «Вікторія»т (кер.Іван Гатрич).

А на завершення всіх присутніх підкорив потужний виступ естрадного колективу музикантів-віртуозів «Банда Бенд» під керівництвом шипинчанина Андрія Липки.  

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →