КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > У Суховерхові розпочали роботи з впорядкування площі біля храму Трьох Святителів та кладовища
НОВИНИ

У Суховерхові розпочали роботи з впорядкування площі біля храму Трьох Святителів та кладовища

11-04-2019, 16:32

Сьогодні зранку у Суховерхові активно проводилися роботи біля сільської церкви. Тут завершили останній етап заміни церковної огорожі та воріт. На цю потребу парафіяльна громада наполегливо збирала кошти. Минулого року було встановлено фундамент та  сучасну цегляну огорожу, на що витрачено близько 15 тис.у.о. А тепер огорожу доповнили гарними перегородками з нержавіючої сталі. Також встановили ворота з такої ж нержавіючої сталі та бокову хвіртку. Всі металеві елементи вартували 20 тисяч у.о.

Перед церквою у Суховерхові розміщена площа та пам’ятник воїнам, загиблим у роки Другої світової війни та в антитерористичній операції. Сам пам’ятник і огорожа біля нього давно потребують оновлення. Однак, доки не завершилися роботи з будівництва церкви та паркану, не було доцільним впорядковувати площу. Тепер, коли біля храму здійснено облаштування, тут розпочалися роботи з благоустрою.

Міською радою були задіяні четверо працівників та дві одиниці техніки, які провели демонтаж старої огорожі, завезли будівельні матеріали та підготували ґрунтове покриття для встановлення бруківки та тротуарних доріжок навколо площі і пам’ятника. Навіть рясний дощ, який випав сьогодні, не завадив провести початковий етап реконструкції площі.

Останніми роками у селі велися жваві розмови щодо впорядкування території біля церкви та пам’ятника. Щоб надати їй сучасного вигляду, частина сельчан вважала за необхідне спилити старі липи, до яких багато суховерхівців вже звикли, адже вони створювали рятівну тінь у кілька сонячних місяців у році. Між односельцями велися суперечки, люди збиралися на спільне обговорення і прийти до спільного рішення було важко. Проте станом на сьогодні дерева спилено. І хоч деякі мешканці все ще обурюються з цього приводу, та за переконанням більшості, ці зміни до кращого, бо тепер за кошти міської ради у селі реконструюють площу і пам’ятник загиблим воїнам, встановлять лавочки, а навколо будуть висаджені катальпи з густими кронами та інші декоративні дерева та кущі.

Ще два екскаватори працювали цього дня на сільському кладовищі, де розрівняли високий насип та підготували майданчик під розширення місця для поховань.   


ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →