КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > ХХ сесія міської ради: звітував міський голова та керівники комунальних господарств, тарифи на водопостачання прийнято з урахуванням фінансових можливостей користувачів
НОВИНИ

ХХ сесія міської ради: звітував міський голова та керівники комунальних господарств, тарифи на водопостачання прийнято з урахуванням фінансових можливостей користувачів

25-03-2019, 16:36

У п’ятницю, 22 березня, відбулася XX сесія Кіцманської міської ради VІI скликання, на порядку денному якої було 72 питання. Більшість з них стосувалися затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок  у разі зміни їх цільового призначення, технічної документації із землеустрою, надання в оренду земельних ділянок,  надання дозволів. Проте розглядалися й важливі та значущі питання, які позначаться на життєдіяльності нашої громади.

Так першим питанням слухали звіт міського голови Сергія Булеги про діяльність виконавчих органів Кіцманської міської ради за 2018 рік.

«Ми живемо в умовах непростого сьогодення, яке переповнене різними соціально-економічними, політичними проблемами. Саме проблеми людей і необхідність їх вирішення змушують нас мобілізуватися і шукати альтернативні шляхи виходу із численних непростих ситуацій. Однак, наявність великої кількості проблем і перешкод не завадили реалізувати багато проектів у різних сферах, — розпочав свій звіт Сергій Борисович. — Підсумовуючи роботу за минулий 2018 рік, можна сказати, що все-таки нам вдалося подолати труднощі, витримати всі випробування, підтримати та забезпечити діяльність усіх комунальних установ міської ради та закласти основу для подальшого зростання і розвитку громади в цілому.

Не все було легко, проте у Кіцманській об’єднаній територіальній громаді живуть працьовиті, небайдужі, чуйні, цілеспрямовані люди, які переймаються майбутнім нашої громади і країни. Щиро вдячний всім, хто бере участь у житті громади, підтримує владу, хто йде до нас із своїми пропозиціями, ідеями. Насамперед всім депутатам, які в тісній співпраці опікуються своїми округами та мешканцями. Дякую колективу міської ради  за те, що ми, шановні колеги, втілюємо цілі та завдання у реальні справи. А вони - у відремонтованих дорогах, в освітлених вулицях, у благодаті для дітей у дитячих садках та комфорті кожного у своєму будинку, у турботі про ветеранів та інвалідів, у підтримці обдарованої та спортивної молоді громади. Це вже не перші кроки, які ми зробили всі разом. Громада оживає. І це відчувають жителі, які допомагають у нашій щоденній роботі. В минулому році нам вдалося витримати всі випробування, поповнити матеріально-технічну базу комунальних установ, закласти основу для зростання.

Виконання міського бюджету, забезпечення належного функціонування дитячих садків, стабільної роботи галузей житлово-комунального господарства у сфері надання якісних послуг населенню громади, покращення благоустрою, запровадження енергозберігаючих технологій - ось пріоритети у роботі міської влади.

Ті результати, які ми вже маємо, значною мірою вдалося досягти завдяки підтримці й надійним тісним зв’язкам з народним депутатом України Іваном Петровичем Рибаком, який плідно працює на свій округ, на нашу громаду - у всьому відчуваємо його бажання посприяти у плані виділення додаткового фінансування із Державного бюджету на найбільш важливі об'єкти життєдіяльності».

Підсумовуючи, міський голова сказав:

— 2018 рік нам запам'ятається як період напруженої праці та концентрації максимальних зусиль, спрямованих на збереження стабільності в громаді та спокою на її вулицях. Головне, що ми не допустили протистоянь між людьми, хоча є мешканці, які зводять все до недовіри і тривоги, пишуть, вишукують різні причини, аби збудоражити людей. Але люди в нас мудрі і обов'язково розберуться хто і чого вартий. А нашим найдорожчим спільним здобутком є збереження миру і цілковитої безпеки громадян. Ми знаємо ціну життя! Міська влада й надалі робитиме все, щоб у Кіцманській об’єднаній територіальній громаді був спокій.

2018 рік також був періодом відкритого діалогу органів влади і представників громадськості, які стали справжніми учасниками формування та реалізації місцевої політики. Щиро дякую усім, хто приєднав свій голос до спільноти небайдужих громадян, чесно і самовіддано працюючи заради благополуччя громади і її мешканців.

Кожен день приносить нам нові турботи, нові проблеми. І я переконаний, що спільно, усією громадою, можна досягти багато. У нас досить дієвий депутатський корпус, виконком міської ради. Ми ніколи не ділимось партійною приналежністю і всі разом ми працюємо на громаду. А Кіцманська ОТГ - це громада, багата працьовитими людьми та трудовими досягненнями, чудовою природою рідного краю та родючою землею. Тож міська влада запрошує до співпраці керівників підприємств, установ, організацій, приватних підприємств, громадян, які небайдужі до долі нашої громади, розвитку його інфраструктури, відновлення економічного та культурного потенціалу.     

Для міської ради традиційно у своїх майбутніх діях пріоритетними будуть інтереси людини. Переконаний: вирішувати проблеми громади ми будемо спільно, допомагаючи один одному, проявляючи людську мудрість та толерантність.

Як міський голова повністю усвідомлюю ступінь відповідальності, яку поклали на мене жителі. Хочу вас запевнити, що я завжди прагнутиму бути достойним вашої довіри та цієї великої відповідальності! Вірю, що й надалі ми будемо усією громадою працювати для загального добра, миру і злагоди. Адже майбутнє нашої громади - наше спільне завдання.

Повний звіт міського голови читайте за посиланням:

http://www.kitsman-rada.gov.ua/info/1083933-zvit-miskogo-golovi-sergiya-bulegi-pro-diyalnist-vikonavchih-organiv-kicmanskoi-miskoi-radi-za-2018-rik.html

Далі «Про виконання плану роботи Кіцманської міської ради за 2018 рік», «Звіт структурних підрозділів виконавчого комітету Кіцманської міської ради за 2018 рік» та «Про затвердження Програми «Фонд міської ради на виконання депутатських повноважень на 2019 рік» інформував секретар міської ради Чуприна П.М. Так кожному депутату міської ради затверджено на 2019 рік затверджено 15 тисяч гривень, які вони можуть використати та спрямувати на потреби жителів ОТГ.

Про свою фінансово-господарську діяльність відзвітували на сесії і підприємства, установи та організації комунальної власності. Зокрема, це начальник Кіцманського ВУЖКГ Василь Димуряк та бухгалтер МКП «Кіцманський міський ринок» Марія Дамаскіна. Одним з важливих питань, які цікавлять багатьох жителів ОТГ є затвердження розмірів тарифів на житлово-комунальні послуги. Про затвердження тарифів на послуги з централізованого  водопостачання та водовідведення в м.Кіцмань.

Нагадаємо, що здорожчання води та водовідведення зумовлено підняттям розміру мінімальної заробітної плати, вартості енергоносіїв та пального. За розрахунками ВУЖКГ економічно обґрунтована ціна становить 37,54 грн. за 1 куб.м водопостачання та 40,06 грн. за 1 куб.м. водовідведення.

Щоб знизити цінове навантаження на жителів ОТГ, обговоривши це питання на засіданні постійних депутатських комісій щодо неможливості встановлення запропонованих тарифів у зв'язку з важким матеріальним становищем громадян міста, економічною ситуацією в державі, депутати прийняли рішення з 1 травня підняти вартість водопостачання до 26 грн. за кубічний метр, а водовідведення — до 20 грн. для населення.

                           Розмір тарифів

на централізоване водопостачання та централізоване

              водовідведення з 01.05.2019 року

 

з/п

 

Група споживачів

Тариф на послуги з ПДВ,

грн./куб.м

Водопостачання

Водовідведення

 

1.

 

Населення

26,0

20,0

2.

 

Бюджетні установи

32,0

26,0

3.

 

Інші споживачі

32,0

26,0

                                                         

«Про  внесення змін до  міського бюджету на 2019 рік» доповідала на сесії начальник фінансового управління Кіцманської міської ради Людмила Палагнюк.

Встановили депутати і пільги з плати за навчання дітей по Кіцманській художній школі Кіцманської ОТГ на 2019  рік». Отже, за рахунок коштів міського бюджету безкоштовним навчанням у Кіцманській художній школі Кіцманської міської ради забезпечуються діти таких пільгових категорій: діти-сироти; діти позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою; діти-інваліди; діти із багатодітних і малозабезпечених сімей; діти учасників ООС (АТО) та учасників бойових дій – добровольців.

Розглядали також питання «Про внесення змін до положень про відділи виконавчого комітету Кіцманської міської ради», «Про внесення змін до штатного розпису на 2019 рік виконавчого комітету Кіцманської міської ради та Фінасового управління Кіцманської міської ради».

Про хід виконання у 2018 році Програми розвитку цивільного захисту, забезпечення пожежної безпеки та запобігання і реагування на надзвичайні ситуації в Кіцманській об’єднаній територіальній громаді  на 2018-2020 роки доповів начальник Кіцманського УДСНС України у Чернівецькій області Віктор Гуцуляк.

Було затверджено також граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів,  придбання та утримання мобільних телефонів виконавчим  органом Кіцманської міської ради», внесено зміни та доповнення до міських (галузевих) програм.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →