КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > 20 березня — День весняного рівнодення
НОВИНИ

20 березня — День весняного рівнодення

20-03-2019, 09:25

Якщо стати на лінії екватора в день рівнодення, можна побачити сонце прямо над головою.

Важливою віхою зміни сезонів є день весняного рівнодення, астрономічний початок весни. Як відомо, навесні день збільшується, а ніч скорочується. І 20-21 березня наступає момент, коли тривалість дня і тривалість ночі стають рівними. Такий день називається днем весняного рівнодення. В 2019 році День весняного рівнодення припадає на 20 березня.

Тільки двічі на рік Сонце сходить точно на Сході і заходить точно на Заході. Це явище спостерігається в дні весняного і осіннього рівнодення. У день рівнодення центр Сонця можна спостерігати рівно 12 годин.

Настання весни наші пращури вважали святом, з великим нетерпінням очікували її приходу (як і ми зараз!) і однаково урочисто відзначали його в різних частинах Європи та Азії. Язичницькі святкування приходу весни були сповнені важливим сакральним змістом перемоги світла над пітьмою, пробудження всього живого і початку нового життя. Стародавні єгиптяни звели Великого Сфінкса так, щоб він вказував прямо на сонце, що сходить під час весняного рівнодення.

Весняне рівнодення у слов’ян вважалося не лише протистоянням дня і ночі, а також протистоянням добра і зла.

У цей період пробуджуються всі земні сили і енергії, тому людям слід правильно поєднати свою енергію з енергією Всесвіту. Це очистить тіло та розум, допоможе людині забути весь негатив, який накопичився протягом року та досягти душевної гармонії.

Як правильно зустріти день весняного рівнодення 2019

Слов’яни за традицією у день весняного рівнодення пекли печиво у вигляді птаха.

У цей спостерігали за погодою, щоб визначити якою вона буде наступні 40 днів. Якщо день 20 березня буде теплим, то про морози та холод можна забути.

Наші предки зазвичай влаштовували гучні гуляння у день весняного рівнодення. Вважалося, якщо цей день провести весело та галасливо, то й весь рік буде радісним. А загадані бажання від усього серця обов'язково збудуться.

День сонячного рівнодення вважається часом для вияву почуттів. Якщо ваше серце наповнене коханням, не стримуйте це у собі, саме 20 березня про це варто зізнатися. 

Також у весняне рівнодення рекомендується на папері написати всі ваші негативні думки, які накопичились за минулий рік, і спалити цей листок. Вогонь очистить та зцілить  вас, вбереже від хвороб та злого ока.

Що категорично не можна робити

У день весняного рівнодення не рекомендують відправлятися в далеку поїздку, варто 20 березня провести з користю. Вдалий час для нових починань, варто визначити для себе нові бажання та цілі і слідувати їм, тоді успіх вас обов'язково супроводжуватиме.

У день сонячного рівнодення намагайтеся не конфліктувати та не з'ясовуйте стосунки. Негативні емоції можуть завдати непоправної шкоди вашій енергетиці.

Також очищення потребує і ваше житло. 20 березня рекомендують влаштувати генеральне прибирання. Не забудьте винести все сміття і позбутись від мотлоху та речей, які лежать без діла. Приміщення можна окропити свяченою водою та запалити ароматизовані свічки. Вогонь вижене злих духів з дому.

20 березня весняне рівнодення є унікальним моментом, який допомагає виправити всі накопичені помилки, попросіть у близьких пробачення та вибачте самі тих, хто колись помилявся чи вас образив.

Наші предки не дарма дотримувалися всіх цих правил. Вони неодмінно допоможуть наповнитися новими позитивними силами і, можливо, саме з 20 березня у вашому житті почнуть відбуватись довгоочікувані і значні зміни.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →