КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Мудрий керівник і наставник Василь Кузьмич Кононенко відзначив 90-літній ювілей
НОВИНИ

Мудрий керівник і наставник Василь Кузьмич Кононенко відзначив 90-літній ювілей

19-03-2019, 11:25

Цієї весняної пори своє славне 90-річчя відзначає знана у нашому місті та районі людина, відмінник народної освіти України, ветеран педагогічної праці, учитель-наставник Василь Кузьмич Кононенко.

Народився Василь Кузьмич у селянській сім’ї на Черкащині, трудову діяльність почав у повоєнному 1946 році на посаді старшого піонервожатого. Після проходження військової служби закінчив Чернівецький державний університет, здобувши фах учителя історії, і все життя присвятив освіті.

Очолював навчальні заклади Заставни і протягом 15 років керував Кіцманською середньою школою, де найбільше проявився його талант керівника-наставника.

У 90-х роках минулого століття Кіцманська школа одна з перших здійснила перехід до поглибленого, профільного навчання, було сформовано клас,у якому навчались учні з особливими здібностями до вивчення основ наук. Для роботи в профільному класі було призначено вчителів-професіоналів: В.Г.Григірчика, О.П.Магун, В.С.Місевича, Д.М.Пігуляк, Н.Ф.Кононенко, Д.Є. Гуцуляк.

 Кіцманська середня школа була першою в районі, в якій створено комп’ютерний клас і запроваджено вивчення інформатики. Завдяки злагодженій роботі колективу під керівництвом В.К.Кононенка заклад завжди мав високий рейтинг з навчально-виховної роботи серед шкіл району. Досвід роботи вчителів узагальнювався Міністерством освіти України, обласним інститутом післядипломної освіти вчителів, друкувався у педагогічній пресі.

Багаторічна плідна праця Василя Кузьмича відзначена двома грамотами Міністерства освіти України, грамотами обласної державної адміністрації «За особливий внесок у розвиток національної освіти і багаторічну сумлінну працю»,  Інституту післядипломної освіти вчителів, медалями «За трудову доблесть» «Ветеран праці», «100-річчя Буковинського віча», багатьма ювілейними медалями.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Василь Кононенко продовжує громадську діяльність як член районної ради ветеранів, як активний дописувач районної газети «Вільне життя», зустрічається з педколективом закладу.

Теми його друкованих статей випереджали історичний час. Заслуговує на увагу  стаття у 52 номері газети за 2016 р. «Петро Могила і його роль в історії відродження українського православ’я», допис від 12.10.2016 р. «Децентралізація – впровадження принципово нових органів влади, об’єднання громад та поглиблення місцевої демократії», стаття від 13.02.2015 р. про біографічні дані князів і гетьманів України Х-ХVІІ століть, їх роль у боротьбі за незалежність України та інші.

Колектив Кіцманського закладу загальної середньої освіти сердечно вітає Василя Кузьмича з мудрим поважним ювілеєм та висловлює вдячність за настанови та добрі поради, за внесок у розвиток та високий рівень нашого освітнього закладу.

За дорученням колективу 

Кіцманського ЗЗСО І-ІІІ ст.,

заслужений працівник освіти України 

Борис БУЛЕГА.                                                                                                             

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →