КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ КІЦМАНСЬКА МІСЬКА РАДА ОБ'ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ
Головна > Новини > Звіт депутата — ефективна форма співпраці та взаємодії з виборцями. Про роботу відзвітували депутати міської ради Д.Фівчук, Д.Федоров, Р.Іванцин
НОВИНИ

Звіт депутата — ефективна форма співпраці та взаємодії з виборцями. Про роботу відзвітували депутати міської ради Д.Фівчук, Д.Федоров, Р.Іванцин

18-03-2019, 16:56

У п’ятницю, 15 березня, у сесійній залі про роботу за 2018 рік перед територіальною громадою відзвітували депутати міської ради Дмитро Фівчук, Дмитро Федоров та Роман Іванцин.

Це не тільки передбачено чинним законодавством, а й добра нагода зустрітися з мешканцями округу, де депутат здійснює свої повноваження, розповісти про виконану роботу, почути думку людей, дізнатися про їхні потреби та нагальні проблеми.

 У своїх звітах депутати розповіли про роботу у постійних комісіях, зі зверненнями громадян, як письмовими, так і усними, про участь у прийнятті рішень під час сесійних засідань міської ради та діяльність у міжсесійний період, а також про ініціативи та втілення їх у життя.

Ознайомитися зі звітами своїх обранців прийшли і жителі округів, які плідно поспілкувалися з депутатами, задавали питання і вносили пропозиції.  Так цікавими та актуальними були пропозиції щодо встановлення в нашому місті контейнера для збору батарейок, введення платних послуг з догляду за місцями поховання на міському кладовищі, адже чимало могил перебувають без належного догляду, коли родичі померлих перебувають закордоном.

Коротко подаємо звіти кожного з депутатів.

Роман Філаретович ІВАНЦИН:

Протягом 2018 року відвідуваність депутатом сесійних засідань склала 80%, на засіданнях постійних комісій — 90%. Член постійної комісії з питань планування бюджету та фінансів, соціально-економічного розвитку.

Під час особистого прийому громадян протягом 2018 року до депутата звернулися близько 40 осіб з різних питань, яким за їхнім запитом була надана як матеріальна, так і консультаційна допомога. Реагуючи на проблемні питання, порушені жителями округу, надавав депутатські запити. Зокрема, щодо впорядкування дороги до підприємства «Колосок-1», щодо спиляння дерев в центрі с.Суховерхів біля храму Трьох Святителів. До вирішення цього питання була залучена комісія і воно частково вирішено. Разом з небайдужими жителями села Олексієм Куликом, Валерієм Бартусевичем, Степаном Томашем, Іваном Семенюком доклав зусилля до створення в Суховерхові сільської футбольної команди, на що міською радою було виділено 15 тис.грн., також вдалося залучити спонсорських коштів у сумі 18 тисяч гривень. А житель села Олександр Руснак, який нині проживає закордоном, надав для футбольної команди 3 спортивні м’ячі. Результати такої ініціативи не змусили себе довго чекати: команда Суховерхова посіла третє місце в районі.

Серед ініціатив депутата: організація та сприяння проведенню «Агротехнічного фестивалю» в м.Кіцмань, закупівля сучасних дворівневих ліжечок для однієї з груп Суховерхівського садочка, попри свій особистий внесок, залучив до цієї справи меценатів. Сприяв озелененню Кіцманської ОТГ, надавши 80 кущів та дерев всім бажаючим.

Посприяв  наданню матеріальної допомоги жителям свого округу, які зазнали збитків внаслідок зливових дощів, які пройшли в червні 2018 року. Разом з іншими депутатами долучився до організації гравіювання та грейдерування дороги по вул.Шкільній.

У 2018 році постало питання облаштування автобусної зупинки в с.Суховерхів та проведення вуличного освітлення провулку Романка та біля кількох будинків по вул.Центральній. Питання вирішено.

Серед планів на цей рік – питання вивезення твердих побутових відходів, усунення явища бродячих собак, асфальтування дороги по вул.Шкільній.

 

Дмитро Іванович ФЕДОРОВ:

Відвідуваність сесійних засідань — 100 %, на засіданнях постійних комісій — 100%. Член комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури, спорту та соціального захисту населення.

Протягом року до депутата звернулося близько 30 громадян. За їхніми зверненнями були підписані акти обстежень, надано депутатські запити до районної ради та райдержадміністрації, щоб зробили ямковий ремонт по вул.Сковороди. Виконано. Сприяв трьом громадянам щодо надання матеріальної допомоги (2 інваліди і один учасник АТО). А також учаснику АТО в отриманні земельної ділянки під забудову.

На окрузі проведено заміну ліхтарів вуличного освітлення на енергозберігаючі по вул.Озерній, Дружби, пров.Сковороди та вул.Річковій та замінено електроопори.

Сприяв перенесенню сміттєвих баків поблизу ГРП біля стадіону і це доручення громадськості виконано. Докладав зусилля щодо ліквідації стихійного сміттєзвалища по вул.Озерній. В цьому велика заслуга жителів округу, котрі самі організували нагляд і контроль за тим, щоб туди не зносили та не викидали сміття. Це гарний приклад громадянської активності.

Серед найближчих планів: очищення каналізації в районі залізничної станції, асфальтування доріг, прилеглих до вулиці Сковороди.

 

Дмитро Іванович ФІВЧУК:

Відвідуваність сесійних засідань — 72%, на засіданнях постійних комісій — 100%. Член комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури, спорту та соціального захисту населення.

На пленарних засіданнях міської ради в більшості випадків підтримував питання, які висувались на порядок денний, за своєю структурою це були питання комунального господарства, діяльності органів місцевого самоврядування, заяви громадян із земельних питань, соціального захисту.

За  2018 р. до депутата надійшло 15 зверненнь від громадян міста, з них 2 письмових інші в усній формі. Із них 9 – розглянуто на сесіях міської ради, 6 - розглянуто виконкомом. В окремих випадках для вирішення піднятих в зверненнях питань на місце виїжджали спеціалісти міської ради та відповідні фахівці (останній випадок виїзної зустрічі — питання розблокування доступу до вулиці з боку сусіднього підприємства).

Звернення громадян в основному стосувалися відновлення дорожнього асфальтного покриття, гравіювання та грейдерування вулиць, встановлення вуличних (комунальних) урн для сміття, своєвчасного прогортання дороги від снігового замету в зимовий період. Зверталися і з приводу санітарної обрізки дерев, вуличного освітлення, акти обстеження умов проживання (матеріально-побутових умов) та реєстрація громадян.

Брав участь в залученні позабюджетних коштів для придбання меблів для одного з дошкільних закладів нашої ОТГ. Брав активну участь та підтримував виділення коштів для медичних закладів, які обслуговують жителів Кіцманського ОТГ, а саме КУ "Кіцманський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги" та КУ "Кіцманська центральна районна лікарня", були закуплені електрокардіографи, пульсоксиметри, меблі тощо.

 Протягом цієї каденції жодних зауважень до депутата ні з боку виборців, ані з боку керівництва Кіцманської ОТГ не було.

Саме під час звіту Дмитра Івановича виник конструктивний діалог з виборцями, в процесі якого було визначено пріоритетні проблеми округу та ОТГ, а саме:

1. Відновлення роздільного збору побутових відходів, скриньки для органічних відходів, пластику та скла. Окремо було акцентовано увагу на визначенні місця розташування та облаштування скриньки для збору елементів електроживлення (батарей), для подальшого їх транспортування для переробки в Львівську обл.

2. Створення можливість для оплатної послуги з замовлення прибирання (впорядкування) могил на міському кладовищі.

3. Необхідність облаштування додаткових вбиралень (туалетів) біля рай- та облвійськкомату під час призовних та мобілізаційних компаній, для запобігання погіршення епідситуації в сусідніх ділянках.

4. Відновлення дорожнього (асфальтного) покриття біля райвійськкомату як пункту обласного призовного значення.

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →